Conducerea #PSD a luat această decizie, luni, 25 septembrie.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că nu se pune problema ca Sevil Shhadeh și Rovana Plumb să demisioneze, adăugând că „intrăm într-o zonă foarte periculoasă pentru că funcționarii publici nu vor mai da nicio decizie de transfer a terenurilor de la Guvern către autoritățile locale”.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat o serie de motive pentru care Sevil Shhaideh și Rovana Plumb au primit susținerea partidului, unul dintre acestea fiind legat de pozițiile cheie pentru România ocupate în guvern.

„Ele au prezentat, pe scurt, o informare succintă despre cele două acte normative. Fără niciun fel de excepție, toți colegii din BPN și Călin Popescu-Tăriceanu le-au cerut ferm să nu demisioneze, enunțând mai multe motive. (…) S-a discutat mult despre pozițiile în care se află cele două colege — două poziții cheie în guvern, obiective asumate foarte serioase și strategice pentru statul român (…). Alte motive s-au referit la subiectul în sine și anume natura celor două acte normative — hotărâri de guvern — și anume transferul unui imobil de la public la public. Este vorba de un transfer al unui imobil din domeniul public al statului la un domeniul public al unei autorități locale, așa cum sunt sute de exemple în România și vor mai fi. (…) Un astfel de precedent este extrem de periculos”, a declarat Dragnea la finalul BPN al PSD.

„Un al doilea efect: ce funcționar mai are curaj să se uite peste o astfel de cerere de transfer. Acum este o cerere pentru care un funcționar trebuie să dea teren pentru construcția unui spital în Iași. Ce facem, nu mai dăm acel teren?”, a mai declarat Liviu Dragnea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.