Activităţile de „clinică medico-legală” vor fi desfăşurate şi la Giurgiu, de acum încolo, în condiţii mai mult decât decente, după ce un spaţiu din incinta Policlinicii Giurgiu a fost reabilitat şi modernizat special pentru aceasta.

Spaţiul respectiv, pus gratuit la dispoziţia Serviciului de Medicină Legală Giurgiu din 2012 de către Consiliul Judeţean, a intrat în renovare în mai 2017.

Joi, 14 septembrie, a avut loc inaugurarea noului spaţiu, în prezenţa conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, a Direcţiei de Sănătate Publică, Procuraturii Giurgiu şi a presei locale.

„Printre lucrările efectuate se numără înlocuirea tâmplăriei şi a geamurilor cu unele moderne, schimbarea reţelelor electrice, respectiv termice, modernizarea grupului sanitar, montarea de linoleum antibacterian. Valoarea investiţiei se ridică la 122.000 de lei”, a spus managerul SJU Giurgiu, Mihaela Raţă.

Ea a precizat că banii au fost asiguraţi de Serviciul de Medicină Legală iar investiţia era necesară mai ales pentru că echipa s-a mărit.

„Au venit doi noi medici, astfel că avem patru medici legişti. Sunt şase asistente medicale şi doi autopsişti. Vom porni şi o linie de gardă pe acest serviciu, începând de luna viitoare. A fost amenajat aici şi un spaţiu de arhivare, dar şi un cabinet psihologic”, a mai spus Mihaela Raţă.

Medicul Loreta Iorga a spus, la rândul său, că lucrările sunt mai mult decât binevenite. „Consiliul Judeţean ne-a ajutat prin acordarea cu titlu gratuit, pe o perioadă de 20 de ani, a acestui spaţiu, dar şi cu formalităţile necesare pentru efectuarea lucrărilor. Beneficiarii sunt locuitorii judeţului Giurgiu pentru că vom avea un răspuns mai rapid la solicitările organelor de cercetare.Vom avea, aşa cum aţi aflat şi gardă la sediu şi, iată, un spaţiu inclusiv pentru comisia de expertiză psihiatrică medico-legală. Până acum, eram nevoiţi să mergem tocmai la Vadu Lat, la secţia de acolo a Spitalului Judeţean”, a explicat Iorga.

Întrebaţi dacă personalul Serviciului de Medicină Legală este suficient, Iorga a precizat că încadrarea este conform normativului legal. Tocmai de aceea, noul spaţiu este mai mult decât binevenit.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.