În fiecare an, la 13 septembrie este marcată Ziua Pompierilor, în amintirea actului eroic al pompierilor militari, conduși de locotenentul Pavel Zăgănescu în lupta din Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea revoluției de la 1848.

 

În amintirea luptătorilor de la 13 septembrie 1848, în data de 13 septembrie 1901, a fost dezvelit Monumentul Eroilor Pompieri din București, realizat de sculptorul Wladimir Hegel, în fața clădirii Arsenalului Armatei.

Astăzi, la Giurgiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă desfăşoară activitatea „Porţi deschise”, la care sunt aşteptaţi toţi giurgiuvenii care vor să-i cunoască mai bine pe salvatorii noştri, să vadă echipamentele cu care intervin şi autospecialele din dotarea ISU.

Pe paginile lor de Facebook, reprezentanţii autorităţilor giurgiuvene şi politicienii transmit mesajele lor cu ocazia acestei zile speciale:

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina

„În fiecare an, la data de 13 septembrie, aniversăm Ziua Pompierilor din România. Astăzi este ziua în care ne amintim onorați faptele glorioase ale înaintașilor noștri, pentru care se cuvine să cinstim memoria, curajul și devotamentul.
Cu această ocazie, le transmit pompierilor giurgiuveni care își riscă viața în fiecare zi, multă sănătate și putere de muncă! 
La mulți ani!”

Senatorul Niculae Bădălău

„13 Septembrie – Ziua pompierilor din România
În fiecare an, la data de 13 Septembrie cinstim memoria, curajul şi devotamentul înaintaşilor care şi-au dat viaţa în Bătălia de la Dealul Spirii.
Le urez tuturor pompierilor un sincer „La mulţi ani”, multe realizări profesionale și împliniri pe toate planurile!”

Deputat Elena Dinu

„Vă mulțumim pentru devotament, pentru curaj, pentru că vă riscați viețile, în fiecare misiune, pentru noi! 
Sunteți salvatorii noştri şi vă suntem recunoscători.
La Mulți Ani pompierilor din Giurgiu, La Mulți Ani pompierilor din România!”

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu

„13 Septembrie este Ziua Pompierilor, ocazie în plus să ne îndreptăm gândurile către cei care în fiecare clipă își dedică activitatea nouă, îndeplinind misiuni de apărare civilă şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, salvând vieți și nu de puține ori, cu prețul vieții sau al siguranței lor. 
Doresc să vă mulțumesc public pentru ceea ce faceţi pentru giurgiuveni și să vă urez multă sănătate și succes!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.