Reprezentanţii Jandarmeriei Giurgiu, cei ai Poliţiei Judeţene, respectiv Locale, cât şi ai altor instituţii giurgiuvene au participat vineri, 8 septembrie, la o întâlnire organizată de prefectul Lavinia Crişu.

Jandarmii giurgiuveni au transmis, ulterior întâlnirii, un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, luni, 11 septembrie a.c., jandarmii giurgiuveni vor fi alături de elevi şi de cadrele didactice cu ocazia festivităţilor de deschidere a noului an şcolar. Instituţiile de învăţământ au fost incluse în itinerarul de patrulare al jandarmilor, astfel încât activităţile organizate în prima zi de şcoală să se desfăşoare într-un climat de ordine şi siguranţă.

În anul şcolar 2017-2018 jandarmii vor fi prezenţi în zona următoarelor instituţii de învăţământ la intrarea / ieşirea elevilor de la cursuri: Liceul Teoretic „Tudor Vianu”; Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan”; Liceul Teoretic „Ion Barbu” şi şcoala generală nr. 6 “Savin Popescu”; Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu”; Seminarul Teologic”Teoctist Patriarhul”Giurgiu; Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu” din Mihăileşti; Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale; Şcoala gimnazială nr. 1 din Clejani.

Jandarmii vor acţiona independent şi în sistem integrat în zona instituţiilor de învăţământ şi vor asigura o intervenţie rapidă la evenimentele sesizate în incinta sau în apropierea unităţilor şcolare.

În acest sens, colaborarea cu directorii instituţiilor aflate în responsabilitatea Jandarmeriei va fi foarte strânsă astfel încât fiecare situaţie să fie gestionată în mod corespunzător.

Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor, au fost stabilite următoarele direcţii de acţiune:

  • asigurarea unei prezenţe active în zona instituţiilor de învățământ pentru descurajarea oricăror încercări de încălcare a normelor de convieţuire socială;
  • desfăşurarea unor acţiuni comune cu alte instituţii pentru întărirea climatului de siguranţă publică, prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale;
  • desfăşurarea unor activităţi de informare a elevilor şi de prevenire a violenţei, a delincvenţei juvenile, promovarea şi respectarea drepturilor omului şi libertăţilor cetăţeneşti, prevenirea criminalităţii stradale, a consumului de droguri sau a altor substanţe halucinogene, folosirea responsabilă a reţelelor de socializare etc.

 

***

În anul şcolar 2016-2017 jandarmii au aplicat 75 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.200 lei pentru fapte sesizate în incinta şi în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ din municipiul Giurgiu, oraşele Bolintin Vale şi Mihăileşti.

Astfel, au fost aplicate atât amenzi, cât şi avertismente scrise pentru:

  • pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediul instituţiilor de învăţământ: 33 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.250 lei;
  • fumatul în incinta spaţiilor închise (unităţi şcolare): 35 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.050 lei;
  • provocareaori participarea efectivă la scandal: 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 800 lei;
  • proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare: o sancţiune contravenţională în valoare de 100 lei;
  • tulburarea, fără drept, a liniştii publice: o sancţiune contravenţională.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here