Ca să ne fie clar, fiecare cu obsesia lui. Marin Anton cu Niculae Bădălău, eu cu o întrebare: bine, bine, da’ dumneavoastră proiecte pentru Giurgiu aveţi? 

Îl întreb asta pe Marin Anton încă de pe vremea când a apărut în PDL Giurgiu, apoi l-am mai întrebat când era la PMP, acum la PNL. Uite-aşa, îmi place mie să-l aud spunând mereu cam aşa: păi, ce proiecte, doamna Sfetcu…, că(pardon!, n.r.) suntem în Opoziţie!

Cum s-ar zice, ce să zicem?! Că suntem şi noi ca o minoritate… mică şi neputincioasă, a mai „oropsită”, precum un pechinez subnutrit când vede ditamai rottweiler-ul. Ce să facă şi el? Latră-n draci, normal, pentru că nu e conştient de… dimensiuni. Cu ce-l ajută? Cu nimic. Cu ce-i ajută pe alţii? Cu şi mai nimic.

(În toate cazurile esenţiale, cel mare îşi vede de drum, fără să se uite măcar spre mititel. Ce sens ar avea altfel? )

Hai, măcar dacă domnul Anton ar zice la conferinţele de la PNL Giurgiu ceva care să intereseze giurgiuveanul, să fie, vorba domniei sale când vorbeşte despre alţii, legat de locuri de muncă, de sănătate, de bunăstare. Azi, la conferinţa de presă, ca să nu ziceţi că exagerez, la capitolul „Bădălău”, ghiciţi care a fost „bomba” oferită presei: politicianul social-democrat preferă vinul cu un suc.

Şi s-au pus pe un rââââs: hahaha şi hihihi, hehehe şi hohoho.

Extraordinar- MOA ŞI PFOA special pentru fetele ofticate -, io zic să-l batem cu bâtele şi să-l răstignim, să-l scuipăm şi să-l trimitem în Opoziţie. E, draci, cum de ce? Că Anton bea vinul, probabil, simplu, din pahar de cristal, şi chiar dacă nu are proiecte pentru Giurgiu- CĂ E ÎN OPOZIŢIE-, numai fie şi pentru acest aspect şi tre’ încoronat. Să-i cumpărăm şi trei dragoni, să-i înveţe să scuipe flăcări la comanda „dracarys”. Ah, are şi el vreo doi, mă iertaţi! Dar nu sunt dragoni. Şi nu scuipă flăcări. Deci nu se pun.

L-am întrebat, în mod firesc: de aia ne chemaţi la conferinţele PNL Giurgiu ca să ne spuneţi cum preferă Niculae Bădălău vinul?

Că bâg, că gâg….

Zic să-i ajut puţin. Că ţi se face şi milă. Bun, spun: mai există comune în judeţ în care nu aveţi organizaţii?

Fraţilor, să mă „sfâşie”, nu alta. A, te-au pus şefii tăi să ne întrebi, ca să ştie unde să se ducă, înainte să ne ducem noi, ca să nu putem să facem organizaţiile!!!! Doamne fereşte, zic, nu vi se pare că vă… duceţi cam prea departe?

Mi-au zis să nu-i mai întreb aşa ceva, că oricum nu ne mai dau detalii „din casă”.

Bine, zic, calmaţi-vă! S-o fi schimbat rolul conferinţelor de presă şi-s eu rămasă în urmă.

Dar proiecte? Proiecte aveţi? A, mai bine ziceam ceva de Prundu, că suportau mai uşor…

-Doamnă, suntem în Opoziţie! Treaba noastră e să ne organizăm, ce proiecte? Cum să facem? Ce să facem? Mereu ne întrebaţi asta! Numai asta ne întrebaţi! Ce proiecte, suntem în opoziţie…

Promit să ataşez filmarea conferinţei AICI:

 

dar esenţa e asta: treaba noastră e să stăm şi să criticăm. Tot, dar tot! Pe toţi care nu sunt cu noi! Să zicem de ei ce-am făcut noi, ca şi cum ar face ei. Bine, nebine, treaba noastră e să ieşim în conferinţe şi să tocăm. Taca-taca-taca-taca, #cumvreaBădălăuvinul?

Exact ca tanticile care stau la poartă şi scuipă cojile de semniţe ori sâmburii de la caise sau mai ales ca unele duamne la terasele din centrul oraşului. Tot p-acolo, vorba unei prietene.

Cred că, dacă în loc să-i întreb ce mai face PNL Giurgiu, le ceream nişte mici, făceam şi pomana filialei. Acolo, pe loc!

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.