Întrebat, ieri, în conferinţă de presă, cum comentează creşterea preţului carburanţilor după ce Guvernul a propus majorarea accizelor la carburanţi, preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a spus, la Giurgiu:

„Scăzând accizele, am ajuns cu preţul carburanţilor pe locul 6 în Uniunea Europeană. Eram, înainte de asta, pe locul 2 sau 3. Totuşi,când a scăzut acciza, companiile n-au scăzut preţul la carburanţi. În mod normal, nu ar trebui să crească preţul la pompă, acum. Dacă au făcut-o deja, nu este din cauza propunerii noastre de majorare a accizelor”, a explicat Bădălău.

Recent, şi premierul Mihai Tudose a fost tranşant pe acest subiect: ”În 2016 acciza a fost scoasă şi nu a scăzut preţul. Companiile au demonstrat că nu prea au avut nici profit. Ia să vedem, dacă o punem la loc (acciza – n.r.) cresc? Eu cred că nu vor creşte. Totuşi perioada aia de romantism când făceau ce voiau pe aici s-a cam închis”, a declarat, recent, Mihai Tudose la România TV, referindu-se la companiile petroliere.

Printr-un proiect de ordonanţă de modificare a Codului Fiscal pus în dezbatere de Ministerul Finanţelor, se propune revenirea la nivelul accizelor din 2016. Documentul arată că nivelurile actuale ale accizelor practicate în România sunt foarte aproape de limita minimă prevăzută de legislaţia Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.