Prezent la Giurgiu, senatorul social-democrat a confirmat că acest lucru s-a stabilit în urma unei întrevederi avute recent de premierul Mihai Tudose cu omologul său bulgar, Boiko Borisov.

Preşedintele executiv al PSD central a spus, joi, 10 august, la Giurgiu, în conferinţă de presă: „Premierul Tudose şi premierul Bulgariei au avut o întâlnire(în iulie a.c., n.r.) şi au stabilit că ar fi oportună construcţia unui nou pod peste Dunăre, la Giurgiu. Lucrările ar putea începe la finalul anului viitor şi acesta va deservi transportului în principal pentru ruta Istanbul-Atena-România-Ungaria. Podul va avea şi o cale ferată modernă şi sunt discuţii avansate pentru ca investiţia să fie realizată de o companie chineză”.

Referitor la investiţiile chinezilor, în general, el a reamintit faptul că marile lor companii vor relocarea afacerilor în alte state din Uniunea Europeană, după ieşirea Marii Britanii din Uniune.

„Îi interesează inclusiv România. Am mai avut discuţii cu reprezentanţii statului chinez, aşa cum ştiţi, şi la dezbaterile respective au fost prezentate mape cu locuri din România unde pot fi făcute investiţii şi mă refer aici la parcuri industriale. Din păcate, eu am tot spus că Zona Liberă Giurgiu, măcar jumătate din aceasta, trebuie transformată în parc industrial şi sper ca autorităţile să găsească o soluţie ca să putem şi noi să beneficiem de investiţii importante”, a mai spus Bădălău.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.