Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean a găzduit luni, 17 iulie, dezbaterea cu tema „Violenţa domestică în judeţul Giurgiu în contextul societăţii româneşti”. La acţiune au participat, pe lângă reprezentanţi ai instituţiilor giurgiuvene cu atribuţii în acest domeniu, europaramentarul Viorica Dăncilă, Graţiela Drăghici – secretar de stat la Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse, Maria Lazăr – secretar de stat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, deputaţii Elena Dinu şi Beatrice Tudor şi senatorul giurgiuvean Cristian Marciu.

În deschiderea evenimentului, preşedintele Marian Mina a declarat:

„Violenţa domestică şi, în special, cea împotriva femeii, a devenit un adevărat flagel în societatea românească şi nu există niciun fel de circumstanţe pentru o astfel de violenţă, care este un act criminal ce încalcă drepturile fundamentale ale femeilor. Suntem, cu toţii, datori, să eliminăm acest flagel din societatea în care trăim! Există modalităţi, există cadru instituţional, există organe care să pună în aplicare legile, însă, din păcate, multe din victimele violenţei domestice, din diverse motive, preferă să ţină sub tăcere chinurile prin care trec şi, de aceea, nu pot fi ajutate. Cred că astfel de acţiuni, ca cea de astăzi, precum şi o serie de campanii de informare, prin care potenţialele victime ale violenţei domestice să afle cui se pot adresa şi ce pot face în astfel de situaţii sunt mai mult decât necesare”.

La rândul său, europarlamentarul Viorica Dăncilă – una din cele mai cunoscute apărătoare ale drepturilor femeii şi militante împotriva violenţei domestice – a precizat că dezbaterile ca cea organizată luni la Giurgiu pot avea nu numai un impact naţional, ci şi internaţional, dat fiind faptul că violenţa împotriva femeii este un flagel tot mai des întâlnit la nivel mondial, ce ce este „revoltător şi trist pentru secolul XXI”. „Este extrem de important ca toţi factorii de decizie – legislativ, autorităţi locale, Biserică – să îşi dea mâna şi, prin eforturi comune, să eradicăm acest flagel. De aceea, vreau să felicit organizatorii acestui eveniment, care dovedesc că vor să se implice în combaterea fenomenului violenţei domestice”, a declarat europarlamentarul Viorica Dăncilă. În cadrul dezbaterii, ce a durat mai bine de două ore, s-a discutat despre iniţiativele legislative menite a veni în sprijinul victimelor violenţei domestice, dar şi despre ceea se pot face, concret, autorităţile locale pentru acestea.

 

Sursă: pagina de Facebook a CJ Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.