Director în cadrul Direcţiei de Integrare Europeană a Consiliului Judeţean Giurgiu, Nicu Mardale, a prezentat, la conferinţa de presă de joi, 13 iulie, stadiul proiectelor europene pe care CJ Giurgiu doreşte să le implementeze.

„Atragerea de fonduri europene a fost o preocupare permanentă a Consiliului Judeţean Giurgiu. Pentru perioada actuală, avem în monitorizare proiectele sociale din exerciţiul financiar 2007-2013, mai exact cele care vizează căminele de bătrâni ce au fost reabilitate şi modernizate. De asemenea, aşa cum ştiţi, în 2016 ne-am confruntat cu blocarea celor trei proiecte europene pe drumurile 411, 603 şi 504 A. Au fost reziliate contractele cu cei doi constructori neserioşi din cauza cărora s-au întârziat investiţiile. La momentul actual, pentru 504 A a fost semnat contractul de execuţie şi dat ordinul de începere a lucrărilor, iar pentru 603 şi 411 suntem în procedura de achiziţie a serviciilor. Aceste două proiecte au ca termen de finalizare decembrie 2018.

Pe de altă parte, tot în 2016, am finalizat proiectul privind restaurarea Mănăstirii Comana.

Pentru perioada 2014-2020, avem trei proiecte implementate pe Programul Interreg România-Bulgaria. Este vorba despre cel pentru ISU Giurgiu, dar şi unul pentru instruirea angajaţilor din administraţie, iar un altul pe domeniul conservării zonelor verzi”, a spus Mardale.

El a precizat că, în cadrul exerciţiului financiar 2014-2020, s-a lansat o nouă procedură de achiziţii ce prevede selecţia proiectelor în două etape.

Prima, preselecţia, presupune transmiterea unor fişe de interes.

„Am trimis pentru trei drumuri judeţene şi pentru noi dotări la ISU Giurgiu. De asemenea, avem în pregătire un proiect ce prevede crearea unui Centru Socio-Cultural la Comana. De asemenea, în baza unui protocol între Primăria Giurgiu şi CJ, ne propunem realizarea şoselei de centură. Un alt proiect pe care vrem să îl câştigăm vizează extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Giurgiu, dar şi un altul pentru reabilitarea şi modernizarea Muzeului Judeţean. În acest caz,  a fost demarată procedura de achiziţie pentru consultant. Alte două proiecte ce vor fi depuse la sfârşitul lunii august vizează înfiinţarea a două centre de zi la Răsuceni şi Băneasa, în valoare totală de 700.000 euro. În plus, avem în vedere şi realizarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu”, a mai declarat Nicu Mardale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.