Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Zimnicea rutier au descoperit, ascunși într-un camion încărcat cu calorifere, patru sirieni care intenţionau astfel să ajungă ilegal în Germania, pentru a-și întâlni familiile.
În data de 19.06.2017, ora 16:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Zimnicea s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Mercedes, un cetăţean turc care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, calorifere din Turcia pentru România.
Procedând la verificarea mijlocului de transport, poliţistul de frontieră și lucrătorul vamal au observat că șnurul de siguranță al semiremorcii este tăiat și lipit. De asemenea, la verificarea cu sonda de detectare a CO2, aparatul a indicat o concentraţie mai mare decât valorile normale, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentul de marfa.
În urma controlului amănunţit, printre marfa transportată, au fost descoperiţi patru bărbați care nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente de identitate.
La cercetări, s-a stabilit că cei patru sunt cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse între 18 si 23 ani si au declarat că au plecat din Siria, în Turcia. În Istanbul au luat legătura cu un cetățean sirian care le-a promis, în schimbul sumei de 500 de euro, fiecare, că îi va ajuta să ajungă în Germania şi care i-a urcat în camionul plin cu calorifere.
Șoferul camionului a declarat că nu avea cunoştinţă despre prezenţa bărbaţilor în mijlocul de transport.
Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, camionul, şoferul turc şi cei patru migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

p.Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu –
Comisar șef de poliţie Cazacu Dănuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.