60% dintre salariile personalului din sistemul bugetar vor creşte odată cu aplicarea Legii salarizării unitare şi doar 3% vor avea venituri mai mici, fiind vorba despre români cu salarii impresionante din diverse instituţii la nivel central, în primul rând.

Legea salarizării unitare respectă angajamentele luate prin Programul de Guvernare şi înseamnă o majorare a veniturilor românilor cu 56% până în 2022, a spus, joi, 8 iunie, în conferinţă de presă, senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău.

„Anvelopa bugetară este de 32 de miliarde în plus, dar este sustenabilă, banii există. Creşterile cele mai mari vor fi la cei cu salarii mici, adică la 60% dintre bugetari şi la sub 3% vor scădea. Aici este vorba despre salariile miniştrilor, liderilor de la Senat, Camera Deputaţilor, consilierilor de miniştri”, a spus preşedintele executiv al PSD central.

Niculae Bădălău a spus şi că Legea salarizării este, de altfel, o etapă esenţială din procesul descentralizării.

„Salariile edililor vor varia şi în funcţie de numărul de locuitori din unitatea administrativ-teritorială respectivă. De asemenea, conform noii Legi, se va face dreptate în ceea ce priveşte salariile unora dintre funcţionari, nu se poate ca ultimul funcţionar, ca şi responsabilitate, să aibă salariul mai mare decât un secretar de judeţ sau de oraş. Raportul este, per ansamblu, de 1-12, 12 reprezentând preşedintele României care va avea cel mai mare salariu.

Aş vrea să precizez că salariile multor categorii profesionale au fost deja majorate semnificativ în acest an, bugetul alocat fiind de 6 miliarde, şi mă refer la personalul din educaţie, sănătate, cultură, administraţie(în unele primării, salariile au fost chiar dublate, n.r.). Aşa că nu sunt demnitarii primii care au salarii mai mari. Ieri am avut din nou discuţii cu reprezentanţii unor sindicate, fiind o lege atât de importantă, este firesc să mai fie şi scăpări ori adăugiri şi lucrăm la asta. Oricum, legea vine să facă dreptate, să pună echilibru şi este una dintre promisiunile făcute de noi în campanie, în Programul de Guvernare”, a mai declarat, la Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.