Reprezentanţii Consiliului Judeţean Giurgiu anunţă că vineri, 19 mai, la sediul Biroului Regional de Cooperare pentru Graniţa Româno-Bulgară Călăraşi(BRCT) a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul „CROSS-BORDER ADVANCED TRAINING PROGRAMME FOR GIURGIU COUNTY AND RUSE DISTRICT ADMINISTRATIONS” (Program avansat transfrontalier de instruire pentru administrația Județului Giurgiu și Districtului Ruse), acronim: CBA, cod proiect: 16.5.2.010.

„Proiectul a fost selectat spre finanţare în cadrul Programului Interreg V-A

România – Bulgaria 2014-2020, axa prioritarã 5 – O regiune eficientã, Obiectivul specific 5.1 Sporirea capacitãţii de cooperare şi eficienţei instituţiilor publice în context CBC.

Proiectul va fi implementat de judeţul Giurgiu prin Consiliul Judeţean Giurgiu în calitate de beneficiar lider, în parteneriat cu Prefectura Districtului Ruse, ca beneficiar 2.

Bugetul proiectului este de 440.393,19 euro, din care bugetul partenerului roman este  222.269,37. Durata proiectului este de 24 de luni.

În cadrul proiectului, Consiliul Județean Giurgiu, ca beneficiar lider, dorește creșterea capacității de cooperare între autoritățile publice din județul Giurgiu și districtul Ruse prin profesionalizarea personalului și crearea unui cadru comun de cooperare în domeniile de interes comun.

Obiectivele proiectului se vor realiza prin activități precum:

1.pregătirea proiectului;

2.management de proiect;

3.achiziții publice;

4.asigurarea unui cadru comun pentru activitatea celor 2 instituții (dotări IT pentru personalul propriu);

5.program avansat de instruire pentru personalul celor 2 instituții (program de mentorat prin schimb de personal pe termen scurt);

  1. promovare și publicitate;

7.schimburi de bune practici (pentru analiza unor exemple de cooperare transfrontaliera de aplicat post 2020);

8.analiza situatiei curente si identificarea oportunitatilor  de investitii privind viitorul comun (crearea unui grup comun de lucru care sa identifice nevoile pentru perioada urmatoare si sa elaboreze un plan de actiune comun);

9.analiza situatiei curente cu privire la oportunitatile pentru aplicarea “economiei verzi” in regiunea transfrontaliera (elaborarea unei strategii comune cu privire la „energiile verzi” si la beneficiile lor pentru regiunea transfrontaliera Giurgiu-Ruse)”- sursă: pagina de Facebook a CJ Giurgiu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.