Medicul Elena Dinu a fost prezent miercuri, 17 mai, la o masă rotundă organizată la Palatul Parlamentului, cu ocazia Zilei Medicului de Familie.

Deputatul social-democrat giurgiuvean, secretar al Comisiei de Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, Elena Dinu a scris, ulterior, pe pagina sa de Facebook:

„Medicina de familie, încotro?” este tema mesei rotunde la care am participat astăzi, 17 mai, de Ziua Medicului de Familie. Evenimentul a fost organizat de către Societatea Naţională de Medicina Familiei(SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie(FNPMF), fiind prezent şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Discuţiile au avut loc la Palatul Parlamentului, în sala de şedinţe a Comisiei pentru Sănătate şi Familie din cadrul Camerei Deputaţilor.

A fost analizată situaţia asistenţei medicale primare, în vederea concretizării unei abordări proactive mai ales în perspectiva ancorată în programul de guvernare, respectiv aceea de a genera modificări consistente atât de necesare și așteptate de întreaga societate.

Organizatorii mesei rotunde şi-au exprimat speranţa că asistența medicală primară va deveni în mod practic pilonul de bază al sistemului de sănătate românesc, astfel încât sănătatea să fie accesibilă în mod echitabil pentru toţi cetăţenii, pe întreg teritoriul României. În acest sens, medicii de familie au nevoie de cadrul necesar în care să îşi poată desfăşura activitatea la cel mai înalt nivel profesional posibil.

S-a vorbit, în plus, şi despre despre îngrijorarea cu privire la soarta evoluţiei stării de sănătate a populaţiei din România, în condiţiile în care segmentul medicina de familie este periclitat să dispară în următorii 10 ani.

De asemenea SNMF şi FNPMF şi-au exprimat îngrijoarea cu privire la soarta cabinetelor de medicină de familie, a medicilor de familie şi a asistentelor acestora”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.