Aceasta, în urma unui control mixt efectuat ieri, duminică, 9 aprilie, de zeci de polițiști, jandarmi și lucrători ai Direcţiei Sanitar-Veterinare.

„Astfel, în târgul organizat în comuna Călugăreni, în doar câteva ore au fost realizate peste 50 de controale și filtre, cu ocazia cărora au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 21.000 de lei și au fost confiscate bunuri (100 kg. de pește, 30 de litri băuturi alcoolice, 4.540 produse de panificație, legume, etc.) în valoare de circa 4.700 lei.

În zona târgului din orașul Bolintin Vale au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.770 lei și au fost confiscate bunuri (255 kg. de carne, 34 litri de lapte, 4 kg. de produse lactate, 27 litri băuturi alcoolice, peste 100 de ouă, etc.) în valoare de 3.750 lei”, anunţă poliţiştii giurgiuveni, printr-un comunicat.

Conform sursei citate, având în vedere apropierea sărbătorilor pascale polițiștii vor intensifica activitățile de acest gen în locurile de comercializare a produselor specifice acestor sărbători (târguri săptămânale, piețe, oboare, zonele supermarket-urilor, etc.) pentru combaterea evaziunii fiscale, comerțului ilicit cu carne și produse din carne, ouă, produse lactate, de panificație, băuturi alcoolice, etc.

Tot weekendul trecut, au fost instituite filtre rutiere în judeţ și au fost efectuate controale la sediile unor societăți specializate în industrializarea și comercializarea produselor din carne, verificând atât proveniența legală a bunurilor cât și transportul, depozitarea și  modul de evidențiere a bunurilor în documentele contabile.

„În dimineața zilei de 8 aprilie a.c., cu ocazia unui control, la punctul de lucru al unei societăți comerciale din orașul Mihăilești, au fost identificate 9 bovine sacrificate, pentru care reprezentanții societății comerciale nu au putut prezenta documente de proveniență și trasabilitate. Polițiștii și specialiștii D.S.V.S.A. au luat măsura indisponibilizării cantității de 1.495 kg. carcasă vită rezultată în urma sacrificării celor 9 bovine, urmând ca la finalizarea verificărilor cantitatea de carne să fie confiscată iar societatea comercială sancționată contravențional.

Tot în dimineața zilei de 8 aprilie a.c., în zona Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, cu ocazia unui control efectuat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiu, au fost verificate mai multe autoutilitare care transportau mărfuri achiziționate din Bulgaria și Grecia, respectiv pește și legume/fructe, fiind confiscată cantitatea de 2.000 kg. legume și sancționată o societate comercială din județul Olt, cu suma de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12/ 1990, respectiv pentru efectuarea de activități comerciale cu legume a căror proveniență nu a putut-o dovedi în condițiile legii”, se arată în acelaşi comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.