Marian Mina a făcut această afirmaţie ieri, în cadrul conferinţei de presă, în contextul unei discuţii despre banii primiţi de la Guvern pentru bugetul Consiliului Judeţean Giurgiu.

„Am adoptat săptămâna aceasta bugetul, nu este unul prea mare, dar l-am aşteptat cu nerăbdare şi este binevenit. După cum ştiţi, avem 43 de milioane total din care 10,5 milioane pentru drumuri, peste 22 de milioane la subordonate şi pentru echilibrare 11 milioane. Îi înţeleg pe primari, banii au fost puţini, dar din păcate s-a mers tot pe o formulă de calcul ce nu a avantajat judeţul nostru. Din câte cunosc, această formulă ar putea fi schimbată din 2018. Oricum, noi ne punem mari speranţe în rectificarea din vară. Am trimis la Ministerul de Finanţe, dar şi la cel al Dezvoltării un material ce cuprinde toate datoriile pe care le avem, împrumuturile pentru realizarea obiectivelor. Nu s-a luat în calcul nici mărirea salariilor, dar ministrul de Finanţe ne-a transmis că la rectificare se va ţine cont de ceea ce am prezentat”, a declarat Mina.

Întrebat cum s-a concretizat întâlnirea recentă dintre ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, şi primarii giurgiuveni, preşedintele CJ Giurgiu a spus că, în afară de clarificarea unor aspecte din domeniul administrativ, edilii şi-au prioritizat proiectele. Astfel, fiecare comună are depuse la Ministerul Dezvoltării, pentru finanţări pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, câte 2-3 proiecte de maximă importanţă pentru infrastructură rutieră, apă-canal, şcoli şi grădiniţe şi chiar iluminat public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.