Poate unul dintre cele mai accesibile programe de până acum pentru românii care vor să-şi deschidă o firmă şi au nevoie de sprijin, „Start-Up Nation” a fost prezentat pe larg şi la Giurgiu.

Dezbaterea publică pe această temă a fost găzduită de Ateneul „Nicolae Bălănescu” şi au vorbit despre tot ce prevede programul Guvernului actual secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri Harry Ilan Laufer, secretarul de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului Adrian Mlădinoiu şi secretarul de stat în Ministerul Tineretului, Ciprian Pandea.

„Acest program îşi propune ca antreprenoriatul, care în ultimii peste 20 de ani s-a situat într-o zonă gri, să se dezvolte şi să se maturizeze. Putem realiza acest lucru în primul rând prin educaţie. Ministerul Educaţiei a transmis o directivă către toate universităţile pentru a include program de studiu a antreprenoriatului în facultăţi. De asemenea, Guvernul României îşi propune să înfiinţeze primul liceu de antreprenoriat şi acest lucru ar putea deveni realitate chiar de anul viitor. Acest program Start-Up Nation îşi propune includerea cât mai multor români pentru că succesul lor economic va influenţa pozitiv atât piaţa forţei de muncă, dar şi economia întregii ţări”, a spus la Giurgiu Adrian Mlădinoiu.

La rândul său, secretarul de stat Ciprian Pandea i-a mulţumit pentru invitaţia de a participa la dezbatere preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, şi a felicitat organizatorii pentru prezenţa din sală.

„Acest proiect Start-Up Nation este unul în care credem cu tărie şi sigur va avea un succes răsunător în România. Este o mare oportunitate pentru mediul de afaceri şi Start-Up Nation permite tinerilor să îşi valorifice potenţialul, creativitatea. Trebuie să dăm o şansă României, să o ducem din punct de vedere economic acolo unde îi este locul în Europa şi cu ajutorul tinerilor antreprenori putem face acest lucru!”, a subliniat Pandea.

Harry Ilan Laufer a prezentat pe larg oportunitățile programului Start-Up Nation, precizând că obiectivul programului este acela de a stimula înfiinţarea cât mai multor IMM-uri în România. „Vrem ca prin toate măsurile economice luate de Guvern să ajungem într-o zonă de echilibru economic şi, ulterior, să mergem către un trend pozitiv. Menirea programului este să acorde o şansă reală celor care vor să se apropie de zona antreprenoriatului, să intre în afaceri şi să beneficieze de acest grant de 200.000 de lei nerambursabili”, a spus în debutul prezentării sale Ilan Laufer.

Programul „Start-Up Nation” prevede, aşadar, alocarea a 100.000 de lei sau 200.000 de lei de la stat fiecărui tânăr care îşi înfiinţează o societate şi angajează minimum o persoană.

Cererile de finanţare ar putea fi depuse din 2 mai 2017.

Programul „Start-Up Nation România”, care se va desfășura pe o perioadă de patru ani, își propune finanțarea a aproximativ 10.000 de noi firme anual. Prin acest program ar putea fi create peste 20.000 de locuri de muncă în fiecare an. Bugetul pentru Programul „Start-Up Nation România” este de 400 de milioane de euro, bani care vor proveni atât din bugetul de stat, cât și din bugetul Uniunii Europene. Prin acest program vor fi finanțate cu prioritate activitățile de programare IT, producție, industrii creative, servicii și comerț.

Evenimentul de la Giurgiu a fost organizat de Incubatorul de Afaceri, Primăria şi Consiliul Judeţean Giurgiu.

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.