Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a prezentat joi, 23 martie, în conferinţă de presă, proiectele în derulare, dar şi pe cele pe care le pregătesc specialiştii din instituţia pe care o conduce pentru a fi depuse fie în cadrul unor programe europene, fie pentru a fi obţinute fonduri de la Guvern.

„Ca priorităţi rămân aceleaşi pe care le-am amintit cu fiecare ocazie: drumurile judeţene, Spitalul Judeţean, Teatrul, Biblioteca şi Muzeul. În ceea ce priveşte Spitalul Judeţean, am depus deja un proiect pentru reabilitarea şi dotarea spitalului nou şi avem speranţe că va intra la finanţare. De asemenea, va fi reabilitat şi Spitalul de la Vadu-Lat, dar şi pavilionul administrativ al SJU Giurgiu”, a spus Mina.

El a precizat că, în ceea ce priveşte lucrările de la sediul vechi al Bibiliotecii Judeţene „I.A. Bassarabescu”, lucrările au fost finalizate. „Urmează recepţia şi, apoi, îmi doresc să facem investiţii şi în curtea interioară. Pentru Muzeul Judeţean avem două proiecte, unul pe care îl vom depune în parteneriat cu Muzeul din Ruse, Bulgaria, iar pe celălalt pe Programul Operaţional Regional(tot pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii, n.r.). Pentru drumurile judeţene avem 11 proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării şi aşteptăm să semnăm contractele de finanţare”, a mai spus şeful CJ Giurgiu.

Marian Mina a spus că pentru alte patru drumuri a fost deja emis Ordin de începere a lucrărilor, investiţiile urmând să fie demarate de lunea viitoare.

Este vorba despre drumurile 601, 401, 401 A şi 412.

Pentru a obţine fonduri europene, au fost întocmite proiecte pentru DJ-urile: 411 A, 503, 505, 507, 412 C, valoarea totală a viitoarelor investiţii fiind de peste 8 milioane de euro.

„Mai avem un proiect pentru un Centru Cultural la Comana, dar şi două pentru Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, dar, de asemenea, încercăm să luăm utilaje cu fonduri europene şi pentru Direcţia Judeţeană de Transport. Pe de altă parte, am identificat un nou spaţiu pentru Serviciul de Ambulanţă, este vorba despre locul unde a funcţionat fostul Rovic, la Gară. În circa o lună, cred că vom finaliza amenajarea spaţiului respectiv”, a mai anunţat Mina.

Preşedintele CJ Giurgiu a spus că sunt căutate soluţii şi pentru finalizarea lucrărilor pe vestitele drumuri 603 şi 504, prinse pe proiecte europene, dar investiţii nefinalizate la timp din cauza Romstrade.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.