Ropote de aplauze, minute în şir, cu spectatorii în picioare, flori, îmbrăţişări şi emoţii de-o parte, dar şi de cealaltă. Pe foarte bună dreptate!

Miroase a Teatru în Teatrul „Tudor Vianu”, în sfârşit. E un miros pregnant de tinereţe, de prospeţime, de experienţă totodată, şi miroase a pasiune, oameni buni! A multă pasiune, deci şi a muncă multă, a dăruire şi a dorinţă de a câştiga un pariu pus, fără îndoială, cu ei înşişi. Şi-au câştigat. Publicul.

Teatrul a înviat! Adevărat a înviat!

Iar imaginea sălii mari pline cu giurgiuveni de toate vârstele, din categorii sociale diferite, nu poate decât să dea fiori de încântare oricui şi-a dorit cu adevărat să se întâmple acest lucru.

Teatrul „Tudor Vianu” a cucerit, încet-încet, publicul, de la debutul stagiunii cu: „O poveste salsa”- un spectacol de teatru-dans de înaltă ţinută artistică, o dramă „înfiorătoare”- „Şantaj„-, două comedii spumoase „Cei trei fraţi gemeni veneţieni”, respectiv „Hangiţa”, dar şi cu două piese pentru copii.

Însă, eu cred că Teatrul nostru a reuşit să rupă gura târgului de-a dreptul cu un music-hall de excepţie, unul de n-a văzut urbea şi nici nu credea c-o să guste vreodată.

Am aplaudat seara trecută tineri cu un talent desăvârşit, nu doar actoricesc, ci şi muzical, dar şi pricepuţi în ale dansului, tineri care au făcut din două ore -în mod general, banale-, clipe de mare artă sorbite pe nerăsuflate.

Aplaud şi acum per ansamblu spectacolul „Bună seara, domnule Wilde!”, o premieră cu adevărat specială pentru Giurgiu. Un spectacol care a însemnat, cred, apogeul atins de echipa lui Cosmin Creţu, într-un an de mandat.

O altă încântare vine din faptul că spectacolele sunt jucate acum într-un teatru reabilitat şi în mare parte modernizat, aflat, în sfârşit, în atenţia celor care pot sprijini financiar demersuri ample. Asta pentru ca actorii să aibă condiţiile necesare ca să-şi pună liniştiţi talentul în slujba oamenilor simpli.

Felicitări tuturor, inclusiv giurgiuvenilor pe care i-am văzut seara trecută la teatru, giurgiuvenilor care au fost la celelalte spectacole şi mai ales celor care vor umple sălile şi de acum înainte.

 

P.S. Piesa „Bună seara, domnule Wilde!” va fi jucată şi în această seară de la ora 19.00! Preţul unui bilet este 15 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.