„Aproximativ 200 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploieşti şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu,  vor asigura Joi 16 februarie a.c., măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării partidei de fotbal dintre echipele F.C. Astra şi F.R.K. Genk(Belgia), din cadrul Șaisprezecimilor UEFA Europa League, sezonul 2016/2017.

Meciul se va disputa începând cu ora 20.00 pe stadionul municipal „Marin Anastasovici” din Giurgiu.

Jandarmii vor fi prezenţi în zona imediată şi apropiată locului de desfăşurare a partidei pentru prevenirea şi combaterea faptelor care pot conduce la tulburarea ordinii publice înainte, pe timpul şi după terminarea meciului.

În plus, suporterii oaspeți care vor veni în mod organizat la meci vor avea sprijinul echipelor de dialog ai Jandarmeriei, care vor avea rolul de a aduce la cunoștință cerințele pe care autoritățile de ordine publică din România le au față de ei.

Accesul spectatorilor în incinta arenei sportive se va realiza începând cu ora 18.00 prin locurile special amenajate din Aleea Fabrica de Zahăr, str. Chauncey Hardy şi Aleea Plantelor. Odată cu accesul spectatorilor, traficul auto şi pietonal va fi restricţionat pe  Aleea Fabrica de Zahăr şi Aleea Plantelor.

Afluirea / defluirea suporterilor şi a spectatorilor se va realiza pe următoarele trasee:

–  pentru suporterii echipei Astra–Aleea Fabrica de Zahăr;

–  pentru suporterii echipei Genk – Aleea Plantelor;

– pentru ceilalţi spectatori: tribuna I – str. Chauncey Hardy; tribuna a II-a şi peluză – Aleea Fabrica de Zahăr.

Pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena sportivă, recomandăm spectatorilor să vină la stadion începând cu ora de deschidere a porţilor.

Jandarmeria recomandă tuturor spectatorilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

Totodată, suporterii sunt sfătuiţi să dovedească permanent o atitudine civilizată prin respectarea regulilor stabilite pentru un astfel de eveniment, în acest fel dând dovadă de respect pentru eforturile depuse de către organizator, jucători şi celelalte instituţii implicate în desfăşurarea acestui ,,spectacol sportiv” în condiţii de siguranţă şi fair-play.

partida va fi urmărită de aproximativ 4.000 de spectatori, dintre care apreciem 400 de susţinători ai echipei oaspete.

 

Suporterii care se vor deplasa cu autoturismele trebuie să aibă în vedere faptul că în zona stadionului există posiblitatea să nu găsească locuri de parcare suficiente.  În acest sens, sunt rugaţi să parcheze autoturismele în spaţiile amenajate în alte zone ale municipiului. Pentru a evita producerea unor incidente, este recomandat ca în interiorul autoturismelor să nu fie lăsate la vedere bunuri de valoare care ar putea tenta infractorii.

Intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.

Pe această cale, forţele de ordine mulţumesc anticipat spectatorilor pentru comportamentul adecvat, entuziast şi corect de care vor da dovadă şi le urează vizionare plăcută!

Jandarmeria Giurgiu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.