Social-democratul giurgiuvean Marian Mina a postat, recent, pe pagina sa de Facebook, un mesaj- declaraţie politică în legătură cu ceea ce se întâmplă în România, zilele acestea.

Redăm integral declaraţia acestuia:

Orice protest care se încadrează în limitele legale este democratic. Oamenii au dreptul să-şi exprime opiniile şi să conteste hotărâri ale Guvernului. Totuși, să fie clar: “românii” au ieşit la vot! La “proteste” au ieşit membrii şi simpatizanţii partidelor politice care au pierdut alegerile!

Câştigarea alegerilor de către un partid înseamnă că a primit şi un vot de încredere pentru măsurile puse în aplicare iar acesta şi le asumă.

Dreptul opoziţiei este de a contesta măsurile guvernului, dar nu înseamnă că acesta trebuie să ţină cont de soluţiile lor şi să pună în aplicare anumite măsuri după ce au fost convenite cu opoziţia.

Când guvernul Boc a procedat la tăierile de salarii şi pensii, la închiderea spitalelor, nu s-a consultat cu opoziţia! Şi-a asumat acest lucru.
Când ministrul tehnocrat Prună a modificat Codul Penal prin OUG, nu s-a consultat cu opoziţia.

Preşedintele Iohannis, PNL şi USR incită la ură şi violenţe, contestând dreptul Guvernului de a adopta anumite acte normative.

Să nu uităm că PNL, USR şi mai ales preşedintele s-au opus cu toată forţa constituirii guvernului legitim ales, eliminării celor 102 taxe, creşterii salariului minim şi tuturor măsurilor pe care PSD şi Alde le-au luat pentru ca românii să trăiască mai bine.
Acesta este genul de opoziţie pe care ei încearcă s-o facă, împotriva propriului popor.
Protestele din stradă nu sunt ale poporului roman. Acesta s-a prezentat la vot, pe 11 decembrie şi a hotărât, democratic, cine să conducă ţara.
Protestele sunt ale partidelor care au pierdut alegerile dar care au prins gustul puterii, numite nu obţinute, prin luptă electorală.

Ce au căutat la proteste foştii miniştri tehnocraţi? Mai vor la guvernare? Nu şi-au atins planul de distrugere a ţării şi de umilire a poporului roman?”- Marian Mina.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.