Președintele PSD Liviu Dragnea a făcut aceste declaraţii, seara trecută, la o emisiune televizată, că președintele Klaus Iohannis este într-o campanie profund greșită care, la finalul ei, va avea efecte negative, adăugând că „iar se revarsă butoiul cu ură în România”.

„Din păcate, văd că și președintele Iohannis și alte două partide folosesc și acest subiect într-o confruntare politică, ceea ce nu e cazul, și într-o manipulare ordinară, pentru că noi discutăm despre drepturile fundamentale ale omului indiferent dacă e liber sau în închisoare și acolo are drepturi stabilite de toate convențiile internaționale. Eu regret că acești oameni folosesc acest subiect pentru a scoate oameni în stradă, pentru a incita la ură, pentru a amenința. (…) Iar se revarsă butoiul cu ură în România. Ne face bine nouă asta? De ce? Ca să acoperim, de fapt, niște imperfecțiuni din sistemul judiciar din România”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

El a precizat că președintele și-a încălcat jurământul și a participat la un protest neautorizat şi a „instigat la ilegalităţi”.

„Dumnealui a depus jurământul că va fi garantul Constituției și a legilor din România și a instigat la ilegalități. Este un gest 100% politic. Un președinte trebuie să fie garantul echidistanței, echilibrului, mediatorul între puterile statului, pacificatorul, nu incitatorul. Un președinte nu poate incita populația să iasă în stradă indiferent pe ce temă. Este într-o campanie profund greșită care, la finalul ei, va avea efecte negative asupra președintelui Iohannis, o campanie de resuscitare a celor care l-au votat în 2014, din dorința că va reveni pe o poziție mai înaltă în clasamentele politice cele mai înalte ale politicii”, a subliniat Dragnea, susţinând, totodată, că acțiunile președintelui „riscă să afecteze o stabilitate apreciată și peste ocean și în Europa”.

„Plus că nu este consecvent: o dată spune ceva despre Legea grațierii, o dată spune altceva. Tonul pe care o spune, maniera în care o spune, cum s-a dus în mod brutal peste Guvern arată că ori este foarte nervos, ori nu înțelege că nu sunt lucruri care se pot face de către președinte. Ce este foarte rău că, în acest an în care România are un guvern și o majoritate stabile, cu un program de guvernare apreciat de toată lumea și care va produce efecte, acțiunile președintelui riscă să afecteze o stabilitate apreciată și peste ocean, apreciată și în Europa”, a mai declarat Liviu Dragnea.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.