În anii trecuţi, tot cu fonduri de la aceeaşi fundaţie din Japonia, a fost dotată secţia de Pediatrie iar acum aparatele ce vor fi cumpărate cu aproape 12.000 de euro sunt destinate mai multor secţii ale unităţii medicale giurgiuvene.

Trei directori ai Ito Supporting Comity(ISC) şi alţi cinci membri ai fundaţiei japoneze au venit la Giurgiu, marţi, 24 ianuarie, pentru a participa la ceremonia de înmânare oficială a protocolului semnat anterior de către conducerea Spitalului Judeţean Giurgiu şi reprezentanţii ISC. „Suntem foarte bucuroşi că putem păstra legătura de prietenie cu dumneavoastră(…). Suntem bucuroşi că am reuşit să ajungem aici. Am înţeles că unitatea sanitară deserveşte în mare parte oameni fără posibilităţi materiale, că sunteţi un mare sprijin pentru mare parte din populaţia judeţului. Noi suntem recunoscători că ne permiteţi să vă oferim acest sprijin pentru o activitate atât de importantă. Ne imaginăm eforturile pe care le faceţi, ca medici, în condiţii nu tocmai uşoare, dar vă rugăm să continuaţi ceea ce aţi început pentru pacienţii care au atâta nevoie de dumneavoastră! Vă dorim să aveţi putere în continuare de a trata atât trupurile, cât şi sufletele giurgiuvenilor şi nu numai!”, a spus directorul Kishida.

La eveniment a fost invitat, alături de reprezentanţi ai conducerii Spitalului Judeţean, şi deputatul Elena Dinu, manager al SJU Giurgiu în perioada când a sosit a doua tranşă de bani necesari dotării spitalului nostru.

Elena Dinu a prezentat informaţii despre Spitalul Judeţean Giurgiu şi a precizat că donaţia făcută de fundaţia japoneză este mai mult decât bine-venită.

„Vă mulţumim pentru că v-aţi îndreptat atenţia către Spitalul Judeţean Giurgiu. Suntem bucuroşi să vă avem aici şi sper că această colaborare să continue. Cu sprijinul dumneavoastră vom putea contribui la dotarea cu aparatură a mai multor secţii, aparatură de care aveam mare nevoie. Vreau să precizez că pentru noi astăzi este dublă sărbătoare”, a spus Elena Dinu, făcând referire, desigur, la împlinirea a 158 de ani de la Mica Unire, ocazie cu care i-a oferit directorului Kishida o insignă tradiţională.

Japonezii de la ISC au primit, de asemenea, daruri simbolice din partea Spitalului Giurgiu şi au vizitat secţia de Pediatrie, acolo unde însemnele fundaţiei pe care o reprezintă sunt la loc de cinste pe mobilierul şi aparatele cumpărate cu fonduri donate de oameni cu suflet mare şi grijă faţă semeni.

Prima donaţie făcută de japonezi a avut o valoare de circa 14.000 de euro.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.