Era cât pe ce să nu fie bine, deci să fie rău… Firmele care au asigurat, în trecut, deszăpezirea au cerut rezilierea a patru acorduri-cadru avute cu autorităţile judeţene giurgiuvene. Conform reprezentanţilor CJ Giurgiu, operatorii au motivat decizia prin lipsa capacităţii tehnice de îndeplinire a serviciilor.

În aceste condiţii, pentru a nu ajunge în imposibilitatea de a interveni, atunci când situaţia meteo o va impune, specialiştii CJ şi conducerea instituţiei, conform legii, au găsit o variantă mulţumitoare pentru toată lumea: asocierea în participaţiune între Consiliul Judeţean şi consiliile locale giurgiuvene.

În acest sens, a fost întocmit un proiect de hotărâre supus dezbaterilor şi aprobării marţi, 13 decembrie, în şedinţa ordinară a CJ Giurgiu.

În expunerea de motive ce însoţeşte proiectul de hotărâre se arată: „Din cauza rezilierii a patru acorduri-cadru(rezilieri solicitate de către prestatori motivate de lipsa capacităţii tehnice de îndeplinire a serviciilor) şi încercărilor nereuşite ale autorităţii contractante de atribuire a contractelor de prestări servicii– în cadrul procedurilor de licitaţie publică nu au fost depuse oferte sau licitaţia a fost anulată, deoarece ofertantul care a depus ofertă nu îndeplinea condiţiile impuse prin Documentaţia de Atribuire), la momentul de faţă, CJ Giurgiu nu poate asigura serviciilor de deszăpezire în mai multe zone din judeţ.

Ţinând cont că sectoarele de drumuri judeţene pentru care la acest moment nu este asigurată întreţinerea pe perioada iernii 2016-2017 se află pe raza teritorială a mai multor unităţi administrativ-teritoriale, serviciile de deszăpezire pot fi asigurate prin colaborarea dintre CJ Giurgiu şi consiliile locale în cauză, colaborare materializată prin încheierea unor contracte de asociere în participaţiune”.

Vicepreşedintele CJ Giurgiu, Cristian Marciu, a explicat, marţi, în şedinţa ordinară, că instituţia pe care o reprezintă va asigura cheltuielile cu materialul antiderapant. „Ne propunem să facem noi achiziţia de nisip şi de sare şi să distribuim apoi către UAT-uri. Apoi, cu Direcţia Judeţeană de Transport, ne propunem să mai creăm o bază-două în judeţ ca aprovizionarea să fie realizată mai repede”, a menţionat Marciu.

De asemenea, vicepreşedintele Marciu a explicat că, prin intermediul acestui contract-cadru, primăriile au posibilitate să închirieze utilaje, dacă nu dispun de acestea, iar chiriile vor fi suportate tot de către Consiliul Judeţean Giurgiu.

Preşedintele Marian Mina a menţionat că preţurile nu vor fi mai mari decât cele cuprinse în vechile contracte şi, totodată, a precizat că toate unităţile administrativ-teritoriale au fost înştiinţate de această măsură propusă de autorităţile judeţene.dsc_0271

„Toate primăriile au răspuns favorabil, doar la Valea Dragului au existat câteva întrebări, pentru că nu au utilaje şi voiau să ştie dacă le este permis să închirieze”, a subliniat Mina.

Pe de altă parte, vicepreşedintele Marciu a mai spus că se intenţionează modificarea contractului-cadru, astfel încât noua procedură, cu noul caiet de sarcini, să fie mai convenabilă pentru societăţile care se ocupă cu deszăpezirea.

„La şedinţa în care vom aproba bugetul pe 2017, veţi vedea că ne propunem inclusiv achiziţionarea mai multor utilaje pentru Direcţia Judeţeană de Transport ca să acoperim cât mai mult cu forţe proprii”, a mai zis Cristian Marciu.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

Foto deszăpezire: Opinia Giurgiuveanului

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.