Giurgiu a ajuns pe ultimul loc în România la numărul de paturi în spitale iar acest lucru înseamnă tot mai puţini bani din contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu, Elena Dinu, a atras atenţia asupra acestui fapt, miercuri, 19 octombrie, în conferinţă de presă.dsc_0126

Ea a arătat cum în cazul unor judeţe comparabile ca suprafaţă, dar şi social vorbind, cu Giurgiu, numărul de paturi în spitale a crescut.

„Nu vorbesc de judeţele mari, centre universitare, ci, de exemplu, Vaslui are  5,4 paturi la mia de locuitori, Botoşani are 5,4 paturi, la Călăraşi sunt 3,9 paturi la mia de locuitori sau la Ilfov, 3,3 paturi la mia de locuitori. Giurgiu a ajuns pe ultimul loc în ţară la acest capitol. Cineva trebuie să ia atitudine! Avem la finanţare 417 paturi din 524 existente în SJU. Restul sunt… în conservare”, a declarat Dinu.

Ea a spus că cine a alcătuit Planul Naţional de Paturi nu a ţinut seama de caracteristicile judeţului nostru. „Suntem un judeţ sărac, cu populaţie în mediul rural în procent de 67%, 24% dintre giurgiuveni au peste 60 de ani iar adresabilitatea către Spitalul Judeţean este foarte mare. Noi nu suntem aprozar să punem închis atunci când am atins numărul maxim de paturi!”, a subliniat Dinu.

Managerul SJU Giurgiu a explicat şi că dacă ar fi finanţate toate paturile disponibile în unitatea sanitară, atunci contractul cu CAS ar fi cu 4-5 miliarde mai „consistent”.

„Sincer vă spun, Spitalul Judeţean Giurgiu poate supravieţui în acest moment doar cu sprijin de la Consiliul Judeţean. Numai căldura, iarna, ne costă 2-3 miliarde de lei. Cheltuielile sunt foarte mari!”, a concluzionat Elena Dinu

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.