Managerul Spitalului, medicul Elena Dinu, a prezentat presei locale, miercuri, 19 octombrie, un alt subiect trecut, de această dată, la capitolul „probleme” cu care se confruntă unitatea medicală.

Mai exact, Dinu a anunţat că sunt 33 de posturi de rezidenţi scoase la concurs. Ea a precizat că, înainte de o decizie a Curţii Constituţionale, legea prevedea ca rezidentul, după ce termină pregătirea, fie suportă costurile acesteia, fie rămâne să lucreze în spitalul unde a învăţat- măcar încă atâţi ani cât a făcut practică acolo.

„Această obligativitate de a rămâne a dispărut. Noi, cei din spitale, ne facem un plan al viitorilor colegi, scoatem posturile ocupate iar unii dintre ei, când termină rezidenţiatul, ne anunţă că au dat concurs la spitale din Capitală… Legiuitorul trebuie să ia măsuri, ori desfiinţează acest rezidenţiat pe post, ori se revine la regulile dinainte. Eu îi plătesc pe rezidenţi 5 ani iar ei îşi dau demisia şi pleacă să practice meseria în altă parte!”, a atras atenţia Elena Dinu.

Pe de altă parte, Dinu a reamintit faptul că se află în procedură de concurs posturi pentru specializările: biolog, cardiolog sau nutriţionist.

„Am făcut demersuri către Consiliul Judeţean, probabil că la o şedinţă viitoare se va aproba, să asigurăm plata pentru naveta pe care o fac medicii. De asemenea, sunt unele cadre care doresc să rămână la Giurgiu şi, în acest sens, cei de la Primărie au aprobat deja proiect privind asigurarea unor apartamente pentru cei care nu vor să facă naveta!”, a mai spus Elena Dinu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.