Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu, medicul Elena Dinu, a prezentat miercuri, 19 octombrie, în conferinţă de presă, un bilanţ al activităţii sale şi a celorlalţi din conducerea unităţii sanitare, după ce, pe 14 octombrie, s-a împlinit un an de la preluarea frâielor SJU Giurgiu.

„Fără îndoială, cea mai mare realizare a mea şi a tuturor colegilor mei este acreditarea SJU dată de către cei de la Autoritatea de Management al Calităţii în Sănătate(…). Acreditarea se referă la siguranţa procedurilor medicale, la respectarea drepturilor pacientului, dar şi la aspecte administrative”, a spus Dinu.

Managerul SJU a vorbit, mai apoi, despre investiţiile realizate în anul ce a trecut.

„Am încercat îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere şi, cu sprijinul Consiliului Judeţean Giurgiu, am reuşit să înlocuim toate paturile. 294 de paturi pentru adulţi, 12 pentru copii între 1 şi 7 ani, dar şi şase pentru nou născuţi. Totodată, am achiziţionat noptiere şi mese noi, dar şi aparate de aer condiţionat şi frigidere pentru toate saloanele”, a menţionat Elena Dinu, cu precizarea că a fost avută permanent în vedere şi calitatea hranei- pregătită într-o bucătărie modernizată.

Managerul Spitalului Judeţean a vorbit şi despre proiectul european finalizat şi prin intermediul căruia a fost schimbată întreaga infrastructură informatică a unităţii.

„Am achiziţionat cu fondurile europene trei servere de capacitate mare, 70 de staţii de lucru fixe cu monitoare- adică am înlocuit practit aproape toate calculatoarele vechi. De asemenea, au fost cumpărate 17 imprimante, dar a fost implementat şi un soft de spital nou adus la standardele europene ce ne permite inclusiv să facem analize, statistici”, a subliniat directorul SJU Giurgiu.

 Aparatură cumpărată cu bani din donaţii

Tot ea a vorbit şi despre aparatura medicală achiziţionată cu fonduri de la judeţ sau de la Ministerul Sănătăţii. Este vorba despre două aparate de anestezie de înaltă performanţă, un banc de lucru cu hotă pentru Patologie, un ecograf modern, un artroscop ce permite atât diagnosticarea, cât şi intervenţie chirugicală, un fibroscop rinofaringian, un autorefractometru(pentru Oftalmologie), defibrilatoare şi aşa mai departe.

„Cu sprijinul unei donaţii de 50.000 de lei de la Alro Slatina am cumpărat un instrumentar complet pentru sala de operaţii. De la Salvaţi Copiii am primit în iunie un incubator în valoare de peste 6.000 de euro. În plus, am primit donaţii şi de la Wirom Gas sau Reiffeisen Bank, le mulţumim tuturor celor care şi-au îndreptat atenţia către Spitalul nostru”, a zis Dinu.

 Continuă reparaţiile la clădirile SJU

Managerul spitalului giurgiuvean a vorbit, miercuri, şi despre lucrările de reparaţii capitale efectuate la imobilele Spitalului Vechi mai ales.

„Sunt începute de multă vreme, o parte vor fi finalizate la sfârşitul acestui an, altele în 2017. Încercăm să intrăm în reabilitare şi cu pavilionul administrativ, dar pe fonduri de la Minister, pentru celelalte fiind fonduri de la CJ Giurgiu. Lucrările merg mai greu pentru că aceste clădiri au nevoie de consolidare a structurii de rezistenţă, de termoizolaţie, de înlocuirea instalaţiilor electrice, termice şi aşa mai departe”, a zis Dinu.

Ea a explicat că în stand-by au rămas şi lucrările de infrastructură la calea de acces din incinta curţii spitalului. Aceasta, din cauza cablurilor electrice pentru care consultantul încă verifică ce soluţii ar putea exista: fie o reţea nouă electrică, fie „mutarea” actualei reţele.

 Vizitele, restricţionate

„Am reuşit şi securizarea căilor de acces în secţii. Aceasta, pentru a evita propagarea infecţiilor nosocomiale, pentru a menţine curăţenia şi a asigura intimitatea pacienţilor. Era, ştiţi, un trafic infernal prin Spital. N-am transformat unitatea într-o închisoare, dar trebuie să respectăm regulile şi îi rog pe giurgiuveni să fie înţelegători. Nu este o măsură abuzivă, ci una doar pentru siguranţa pacienţilor!”, a zis, miercuri, Elena Dinu.

Directorul Spitalului Judeţean a amintit, tot în cadrul bilanţului pe un an, şi despre proiectul transfrontalier aflat încă în evaluare. În baza proiectului, realizat cu partenerii bulgari de la Centrul de Oncologie Ruse, va fi modernizată secţia noastră de oncologie, dar vor fi şi o colaborare transfrontalieră prin consultaţii „în oglindă”.

Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.