Festivitatea de inaugurare a lucrărilor realizate cu fonduri de la Consiliul Judeţean Giurgiu a avut loc marţi, 11 octombrie. În aceeaşi zi, dar la ora 20.00, va fi deschiderea oficială a celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Internaţional al Teatrelor Dunărene.

La inaugurarea investiţiilor au fost prezenţi cei din conducerea Consiliului Judeţean, ai Primăriei Giurgiu, ai unor instituţii de cultură, dar şi doar iubitori ai artei teatrale.

„Este o investiţie importantă pentru noi toţi, pentru copii, tineri şi adulţi. Teatrul înseamnă o educare a copiilor noştri în spiritul culturii, al frumosului. Mă bucur că a fost realizată această investiţie, că Teatrul şi-a redeschis porţile şi vă dau asigurări că investiţiile noastre, ale Consiliului Judeţean, nu se vor opri aici. Am prezentat, în urmă cu ceva vreme, o machetă a unui proiect realizat inclusiv pentru exteriorul clădirii. Vom avea o întâlnire, curând, cu arhitectul care a realizat proiectul şi sper să-l punem în practică. Până atunci, vă invităm pe dumneavoastră, giurgiuveni, să veniţi la teatru, vom fi şi noi la spectacole!”, a declarat preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina.

După momentul de tăiere a panglicii, cei prezenţi au vizitat toate încăperile reabilitate şi modernizate.

În ceea ce priveşte sala mare, de exemplu, managerul Cosmin Creţu a afirmat: „Sunt scaune noi, avem şi o altă împărţire a sălii, astfel încât accesul sau ieşirea să se facă mult mai uşor, conform cerinţelor ISU. A fost schimbată complet scena, lemnul era mâncat de carii şi era deteriorat din cauza atâtor cuie bătute în acesta. Avem şi o cortină nouă, dar la fel de important este că avem aer condiţionat”.

Sigur, mai sunt necesare şi o sonorizare nouă, lumini, precum şi alte investiţii în mobilier, dar preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, a dat asigurări că vor fi căutate resurse în acest sens.

Investiţii au fost făcute şi la sala mică, inclusiv pentru extinderea scenei, dar şi la fosta Cafenea a Artiştilor, transformată într-o sală multifuncţională.

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.