S-a observat, fără îndoială, că vorbeşte acum fostul şef de la judeţ, Vasile Mustăţea, în şedinţele Consiliului, de parcă n-ar mai fi călcat pe acolo vreodată.

Aduce „soluţii”, vine cu ditamai criticile, ştie cel mai bine cum s-ar face, de ce, când, unde, cine ş.a.m.d., de-i determină pe colegi să ridice o sprânceană, în mod repetat. Mă gândesc ce-o fi în sufletul celor din Executivul CJ Giurgiu, care ştiu cel mai bine cine, ce, când, unde, cum în ceea ce priveşte mandatul trecut.

Ei bine, la ultima şedinţă, joi, 29 septembrie, Mustăţea l-a determinat inclusiv pe preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Mina, să ridice nu doar o sprânceană, ci mai ales tonul.

La un proiect vizând acordarea unui sprijin financiar Clubului Pensionarilor Giurgiuveni, Mustăţea a făcut un fel de… pledoarie, că mai ştie el o altă asociaţie, că merită toţi, că există o cerere în acest sens etc. Şi de aici, au pornit şi PNL-iştii, că şi ei ştiu de ea, de cererea depusă de cealaltă Asociaţie… În fine, la un moment dat, Mustăţea atrage atenţia asupra faptului că n-ar trebui să se facă “politică” în Consiliu.

Marian Mina a răbufnit:

“Dumneavoastră aţi făcut numai politică în acest Consiliu! Vă rugăm, lăsaţi-ne cu demagogia! Ziceţi că nu prea mai avem bani? Păi, nu mai avem din cauza ajutoarelor date cu largheţe de către dumneavoastră, domnule Mustăţea, în cei 4 ani de mandat. Haideţi, vă rog, încetaţi, aţi nenorocit judeţul ăsta!”, a spus Mina.

Tot el a declarat că poate aduce şi dovezi cu privire la faptul că firmele ce executau lucrări pe anumite drumuri ar fi fost “îndemnate”, în anii anteriori, să nu lucreze.

Mustăţea a fost “apostrofat”, în aceeaşi şedinţă, şi de colegul său din ALDE, Vasile Andronache, vicepreşedinte al CJ Giurgiu. Aceasta, la discuţiile pe un proiect vizând preţurile medii la produsele agricole.

Mustăţea a criticat faptul că modificările de preţ ar fi făcute în urma solicitării unui singur fermier. Şi, a mai spus el, reducerea unei taxe ar însemna “discriminare pozitivă” faţă de cei care vor plăti, deci, mai puţin de acum încolo. Andronache l-a corectat, tehnic vorbind, aducând contraargumente la toate „argumentele” colegului din ALDE-

A intervenit cu explicaţii inclusiv directorul economic, Florentina Stănculescu, cea care i-a transmis lui Mustăţea că solicitarea vine din partea Direcţiei Agricole, ca urmare a unei cereri venite de la o cooperativă agricolă şi nu de la un fermier. În plus, consilierul PSD Lazăr Daniel a atras atenţia asupra “logicii”lui Mustăţea. Adică, potrivit acesteia, n-ar mai trebui să scadă în veci vreun impozit sau vreo taxă, pentru că n-ar fi corect faţă de cei care au plătit o sumă aferentă anterior…

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.