Preluare text www.giurgiu-acum.ro, articol semnat Oana Călin

Vineri, 16 septembrie, la sala de conferințe din incinta Hotelului Sud din municipiu a avut loc ședința întâlnirii zonale a Biroului Executiv Central al OPSD, la care au participat președintele pensionarilor social-democrați, Ion Popa, alături de trei vicepreședinți ai organizației. Invitați la ședință au fost senatorul social-democrat Niculae Bădălău, liderul organizației județene a PSD, președintele Consiliului Județean, Marian Mina, administratorul public al județului, Răzvan Cuc și primarul Nicolae Barbu.


„A fost și este o plăcere să avem alături de noi pensionarii, oameni valoroși, cu o vastă experiență, profesională și de viață, dar și politică. Suntem, astăzi, la un nou început în PSD. În 5 iunie, am avut rezultate foarte bune, am fost pe primul loc la nivel național, iar pe 11 decembrie ne așteaptă alegeri extrem de importante, care vor da noul parcurs al României. Lucrăm la un nou program de guvernare, la un proiect de țară în cadrul căruia categoria dumneavoastră, a pensionarilor, are un statut aparte. Cei care vin cu statistici, nu au un proiect concret pentru rezolvarea situației defavorizate a dumneavoastră. Situația în care se află, azi, sistemul de pensii, nu este din vina dumneavoastră, a pensionarilor, ci a celor incapabili să creeze locuri de muncă pentru a se scăpa de această idee că, acum, un salariat susține un pensionar”, a declarat senatorul social-democrat Niculae Bădălău.


„Vă asigur că aveți, la Giurgiu, o echipă de pensionari foarte puternică, o echipă care m-a ajutat, de a cărei maturitate și experiență am profitat și profităm în continuare, iar rezultatele de la Giurgiu li se datorează, în mare parte, dumnealor. Urmează o campanie electorală, în cadrul căreia o parte dintre pensionari și-au anunțat deja disponibilitatea de a ne ajuta. Regret că activitatea actualului Guvern nu vă apreciază vârsta și munca, dar sper ca viitorul Guvern, care sigur va fi unul social-democrat, va face acest lucru. Eu, personal, vă asigur că, în organizația Giurgiu, vă bucurați de toată aprecierea noastră” – Marian Mina, președintele Consiliului Județean Giurgiu.dsc_0064

„Ne-am bazat întotdeauna, și o vom face în continuare, pe dumneavoastră, pe seniorii noștri. Nu am politizat niciodată problemele seniorilor, oameni care au construit, la propriu, acest oraș. Avem creată, de patru ani și jumătate, acea structură care să vă reprezinte în deciziile care se iau, și vorbesc aici despre Consiliul Local al Seniorilor. Așa cum am făcut-o și până acum, vă asigur și eu de faptul că vă voi fi alături, atât de dumneavoastră, ca oameni, cât și alături de ceea ce reprezintă generația dumneavoastră” – Nicolae Barbu, președintele organizației municipale a PSD, primarul municipiului Giurgiu.

„Social-democrația pune accent pe interesul cetățeanului, implicit pe cel al celor de vârsta a treia. Mă aflu alături de dumneavoastră din nou, după cele două întâlniri anterioare, pe care le-am avut cu persoanele de vârsta a treia din cele două localități din județul dumneavoastră. Ați contribuit cu toții la propunerile pentru programul PSD. Și, pe măsură ce avem astfel de întâlniri, propunerile celor din teritoriu ajung către conducerea partidului. Putem face mai mult, avem posibilitatea să vorbim cu oamenii, să ne facem simțită prezența” – Ion Popa, președintele OPSD.
„Sunt onorat să vă fiu alături, și vă asigur că tot ceea ce s-a spus sau ce se va spune va fi un motiv de onoare pentru noi pentru a ne achita în totalitate de sarcinile ce ne vor fi trasate” – Florea Cornea, președintele Asociației „Clubul Pensionarilor” Giurgiu.dsc_0073
„Am fost catalogați ca fiind comuniști, dar eu sunt mândru să fiu un asemenea comunist. Am făcut treabă bună, s-a demonstrat faptul că guvernarea PSD a fost cea mai bună guvernare, cu programe pentru creșterea nivelului de trai al românilor. Social-democrația nu se învață, ci te naști cu ea, și, cum îmi place mie să spun, dintr-un bivol comunist nu vei face niciodată o bivoliță liberală” – Dan Cristescu, președintele OPSD Giurgiu.dsc_0034

Participanții din județele Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița și Prahova au abordat, mai apoi, o serie de teme precum  cunoașterea statutului pensionarului, consolidarea structurilor OPSD în toate localitățile județului, evidența membrilor OPSD, prezentarea machetei programului de guvernare al PSD, calendarul activităților politice care urmează a fi organizate până la alegerile parlamentare din 11 decembrie, organizarea de adunări generale ale OPSD în toate localitățile, precum și selecționarea membrilor OPSD, instruirea și cuprinderea lor în colectivele de militanți pentru campania electorală.

Vizita președintelui OPSD, Ion Popa, vine după întâlnirile pe care le-a avut marți, 13 septembrie, cu mai mulți pensionari din Mihăilești și Ogrezeni.

Foto: Realitatea Giurgiuveană

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.