Aceasta, după controale amănunţite efectuate în februarie anul acesta de către evaluatorii Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate.

„Am făcut eforturi mari, aşteptăm de multă vreme acest răspuns şi iată că a sosit. Am aici Ordinul preşedintelui ANMCS prin care Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost acreditat. S-a muncit din greu pentru a obţine acreditarea, echipele managerială şi cea medicală au făcut eforturi pentru aceasta şi facem în continuare. Acest Ordin nu înseamnă că am scăpat de orice grijă, ci ne obligă să menţinem, dar mai ales să creştem standardele impuse de sistemul sanitar european”, a declarat managerul SJU Giurgiu, medicul Elena Dinu, marţi, 30 august, în conferinţă de presă.

Tuturor colegilor săi care s-au implicat activ în acest proces de acreditare, Elena Dinu le-a mulţumit. Ea a precizat că de această acreditare depindea contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. „Nu valoarea acestuia, ci contractul în sine. Nu mai puteam încheia contract cu CAS, dacă nu eram acreditaţi!”, a subliniat Dinu.

Managerul Spitalului Giurgiu a mai spus că, totodată, unitatea medicală pe care o conduce îndeplineşte toate condiţiile pentru a rămâne spital judeţean de urgenţă, lucru stabilit de către reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii.

Acreditarea este „valabilă” 3 ani, cu verificări periodice privind neregulile descoperite la controalele anterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.