Reprezentanţii Primăriei Adunaţii Copăceni au legat, astfel, noi relaţii de prietenie cu omologii lor din Jagodin(Ucraina), Bielsk Podlaski(Polonia), dar şi cu cei din Călăraşi. Aceasta, în cadrul unui eveniment ce s-a desfăşurat vinerea trecută, pe 26 august, la Dve Mogili- districtul Ruse, Bulgaria.

Cei de la Adunaţii Copăceni, alături de directori din cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu, dar şi primarul din Daia, au fost invitaţi la Zilele oraşului bulgar menţionat.

Pe pagina de Facebook a comunei Adunaţii Copăceni este precizat: “Ca urmare a impresiei deosebite făcute de primarul nostrum, Dan Rusu, delegațiilor din celălalte țări, au fost făcute cereri oficiale de infrățire a comunei noastre cu cei din Jagodin, Călăraşi şi Bielsk Podlaski.

Astfel comunitatea noastră se va face cunoscută şi pe plan internațional, primarul Dan Rusu venind cu ideea de a promova puternic numele comunei noastre ca şi brand in domeniile tradiționale in care suntem cunoscuți.

Primarița oraşului Jagodin, încîntată deosebit de discuțiile avute cu primarul Dan Rusu , a înaintat invitația oficială la Zilele oraşului Jagodin, ocazie cu care vor fi definitivate tratativele preliminare infrațirii. A fost o zi bogată in discuții şi întâlniri fructuoase la nivel internațional si intercultural”.

De asemenea, şi reprezentanţii CJ Giurgiu au postat azi, 29 august, un material pe pagina lor de Facebook, în care este precizat că la evenimentul de la Dve Mogili a participat şi directorul executiv al Asociației Euroregiunea Danubius Giurgiu-Ruse, Lili Ganceva.

“Relaţia Consiliului Judeţean Giurgiu cu autorităţi publice şi organisme private din districtul Ruse are la bază înfiinţarea, în anul 2002, a Asociaţiei Euroregiunea Danubius Giurgiu-Ruse, ONG cu sediul în Ruse, creată de Consiliul Judeţean Giurgiu şi Administraţia Regională a Districtului Ruse”, este precizat în material.

Comuna Adunații Copăceni și municipalitatea Dve Mogili au semnat o Înțelegere de cooperare în data de 26.02.2016, document având ca obiectiv stabilirea cadrului pentru o strânsă colaborare economică, ştiinţifică şi culturală pe perioada de programare 2014-2020, inclusiv prin atragerea de fonduri europene.

Sursă foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.