Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a ieşit joi, 18 august, în conferinţă de presă, alături de preşedintele organizaţiei municipale a PSD Giurgiu, primarul municipiului, Nicolae Barbu.
Este ştiut că, în ultima săptămână, a avut loc o dispută publică între Barbu şi noua conducere a Consiliului Judeţean Giurgiu, pe tema Zonei Libere şi Apa Service. Ambele, acum în administrarea municipalităţii, sunt dorite şi de judeţ, argumentele fiind acelea că Zona Liberă ar putea fi dezvoltată mai uşor prin CJ, iar Apa Service ar trebui, conform legii, să fie în subordinea unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară pentru continuarea marelui proiect judeţean de introducere a reţelelor de apă-canal.

„Pe data de 5 iunie, giurgiuvenii, cu o majoritate de voturi, au dat încrederea PSD de a administra atât municipiul, cât şi judeţul. Prin aceasta, noi ne asumăm responsabilitatea şi sunt convins că vom îndeplini tot ce am promis. Că am deranjat, totodată, grupuri de interese, era de aşteptat, pentru unii orice schimbare în bine e dureroasă… Disputa între cele doua instituţii este una pur administrativă şi trebuie rezolvată în aceeaşi manieră. Mai există şi calea justiţiei, însă cele două părţi vor decide dacă se va ajunge acolo. Sincer, mie îmi place că administraţia s-a trezit la viaţă şi eu sunt convins că din aceste contradicţii vine progresul”, a declarat Niculae Bădălău.DSC_0248El a menţionat că nu vrea nimeni să pună batista pe ţambal, ci că fiecare dintre părţi nu doreşte decât să respecte rolul pe care îl are şi pe care i l-au conferint giurgiuvenii prin vot.
„Zona Liberă trebuie să ajungă un generator de locuri de muncă, să fie un motor economic şi vor găsi soluţii. Eu, dacă vă amintiţi, am propus un parteneriat între Primărie şi Consiliul Judeţean. Eu nu-mi dau cu părerea cum să facă, fiecare instituţie are specialişti în acest sens. Îmi pare rău că disputa a ajuns publică şi înţeleg dorinţa fiecăruia de a-şi apăra patrimoniul”, a subliniat senatorul social-democrat.

Liderul PSD Giurgiu a spus că, de asemenea, trebuie ca Primăria şi Consiliul Judeţean să găsească o soluţie şi în ceea ce priveşte Apa Service, astfel încât să nu pierdem zecile de milioane de euro pe care le putem absorbi pentru proiectele vizând sistemele de apă-canal în fiecare localitate a acestui judeţ.
„Politic, eu cred că fiecare îşi va respecta programul asumat de PSD în campanie. Grupurile de interese să priceapă că noi trebuie să schimbăm lucrurile! Vreau să facem ce am promis în campanie. Asta le cer ambilor şefi de la Primărie şi de la Consiliul Judeţean Giurgiu!”, a mai declarat Bădălău.

La rândul său, primarul Nicolae Barbu a spus că întotdeauna lucrurile se pot rezolva, dacă există dialog.DSC_0245
„Nu retractez anumite lucruri pe care le-am spus, dar, într-adevăr, sunt spuse la supărare. Am făcut şedinţe şi am identificat fisura în comunicare, s-au spus de către alţii cuvinte cu identitatea altcuiva. Consider că cearta a fost una firească, vorbim despre un drept patrimonial pe care fiecare şi-l asumă”, a declarat Barbu.

Întrebat dacă se va ajunge la Instanţă în ceea ce priveşte hotărârea CJ de a prelua Zona Liberă, Barbu nu a dat un răspuns clar, ci a spus doar că acest lucru ar încurca proiectele europene în derulare sau viitoare.
Ceea ce înseamnă, evident, că discuţiile între cele două părţi vor continua.
Oricum, şi Nicolae Barbu a spus că ar fi fost mai bine ca disputa să rămână în interior şi a criticat atitudinea celorlalţi lideri de la alte partide care, chiar dacă de departe, „se bat cu cărămida în piept” acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.