În acest sfârșit de săptămână jandarmii giurgiuveni au început activitățile preventiv-informative în zona parcurilor din municipiul Giurgiu având ca temă petrecerea vacanţei de vară în siguranţă. Cu această ocazie jandarmii au distribuit pliante cu recomandări specifice sezonului estival.
Principalele subiecte aduse în discuţie au vizat prevenirea furturilor din locuințe sau autoturisme, din genți și buzunare, a altor furturi specifice sezonului estival, precum şi recomandări preventive adresate părinţilor şi bunicilor referitoare la siguranţa copiilor.

Jandarmii au pus accent pe prevenirea infracțiunilor de tâlhărie şi pe supravegherea minorilor în special în zonele aglomerate, tocmai pentru că aceştia sunt vacanţă şi petrec mai mult timp în aer liber.

Materialele informative care au fost distribuite conţin recomandări precum:
-acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale;
-stabilirea unor reguli de comunicare cu minorii astfel încât părinţii să ştie, în orice moment, unde se află copiii lor;
-asigurarea corespunzătoare a locuinţelor;
-apelarea, în caz de urgenţă, a numărului unic 112 sau sesizarea celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică în situaţia producerii unor fapte antisociale.

 

Jandarmeria Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.