Dacă s-ar fi luptat pentru proiecte, cu toate armele şi argumentele posibile, de la începutul mandatului, dacă ar fi lăsat măcar o dată politica la o parte, dacă n-ar fi căutat cu orice preţ „răzbunarea majorităţii”, zău că i-am fi crezut pe cuvânt la această ultimă şedinţă din mandatul 2012-2016. Pe unii consilieri de „dreapta”, adicătelea, dar mai ales pe Vasile Mustăţea, preşedintele CJ.

Cel care vorbea, pe această mult-aşteptată ultimă sută de metri, despre investiţiile de la judeţ într-un asemenea fel, de parcă nu el le-ar fi „gestionat” timp de 4 ani! De parcă nu ar fi inclusiv vina modului în care şi domnia sa s-a preocupat, de acestea au ajuns să cadă dintr-un termen prelungit în altul.

Invocând urgenţa adoptării, cum ziceam, a unor proiecte de hotărâre vizând prelungirea unor proiecte europene, cu doar 3 zile înainte de constituirea noului Consiliu Judeţean, actuala conducere a pus-o de-o extraordinară. A doua după alegerea altor consilieri de către giurgiuveni.

Că, ce să vezi, ziseră cei care au păstorit activitatea în CJ de atâta amar de vreme, dacă nu sunt aprobate proiectele cu pricina, o să dea, domnule, judeţul banii înapoi Uniunii Europene… Nu, zău! Ş-acu’ v-aţi trezit? Cu 3 zile înainte să părăsiţi incinta? Ce simpatici.

Tocmai pentru că, iată, nu mai pot ei de grija judeţului şi a ţării, PNL-iştii în mod special nu şi-au depus mandatarul financiar- după alegerile din 5 iunie- decât în ultima zi. Astfel, noile CL-uri şi CJ-uri nu pot fi constituite mai devreme de 23-24 iunie.

Dar în CJ Giurgiu, uau, să-i vedeţi pe liberali ce ţipă, mai ales Boerescu(sîc!)că e vina PSD-iştilor dacă returnăm banii UE… pentru că au lipsit de la aceste două şedinţe de după alegeri! Măi, sunteţi copii?

Revenind la şedinţa de marţi, 21 iunie, în locul secretarului judeţului, Florian Dinu, a fost prezent directorul Direcţiei Juridice a CJ Giurgiu, Lavinia Crişu. Înainte să se treacă la votul proiectelor de hotărâre, Crişu a atras atenţia asupra faptului că, în primul rând, Dinu nu a dat aviz de legalitate pe proiectele de la 2 la 6. Aceasta, deoarece proiectelor cu pricina le-ar lipsi oarece elemente. Cum ar fi referatele de la direcţiile de specialitate, dar, în unele cazuri, şi specificarea unor sume ori a capitolelor bugetare de unde sunt luaţi banii.

Cele mai aprinse discuţii au fost pe proiectele vizând Mănăstirea Comana şi Căminul de bătrâni din Onceşti.

Vasile Mustăţea şi Mihnea Boerescu au ţinut-o una şi bună cu „răzbunarea PSD”(???) cu: de ce s-a consultat Crişu cu Marciu şi cu Mina asupra proiectelor şi că, dacă a găsit problemele menţionate(deci, acestea există), de ce nu i le-a comunicat lui Mustăţea, că doar el e încă „preşedintele Consiliului Judeţean”?

Mai bine de o oră s-au purtat discuţii pe aceste subiecte, Crişu şi-a susţinut punctul de vedere şi a opinat că, din punct de vedere legal, inclusiv Prefectura ar trebui să se sesizeze.

Vizibil enervat, Mustăţea a cerut directorilor de specialitate să-i explice Laviniei Crişu de ce nu au fost trecute sume exacte, că acestea ar fi deja prinse în bugetul pe 2016, dar a şi spus că nu ar fi necesar un referat de specialitate de la Direcţia Economică, deşi este vorba despre sume transferate(fie şi fictiv deocamdată) dintr-o parte în alta.

În plus, Lavinia Crişu i-a atras atenţia că nici măcar nu ar exista un document oficial prin care CJ să fie obligat să facă şedinţa extraordinară pentru prelungirea termenelor în cazul proiectelor europene(unele depuse chiar de pe vremea lui Boiangiu). Mustăţea a contrazis-o. Şi tot aşa.

În fine, după ce s-au auzit vorbind suficient (pentru TV, pun pariu), proiectele au fost aprobate toate, cu unanimitate „de dreapta”.

Măi, măi, măi, dacă ar fi fost ei aşa de „aprigi” întotdeauna, ce staţiune făceau din judeţul ăsta…

Sfârşit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.