Elena Dinu a participat joi, 16 iunie, la conferinţa de presă a PSD Giurgiu, şi  a vorbit despre proiectele pe care le are pregătite fie pentru depunere, fie pentru a fi implementate, dacă vor fi câştigate, privind unitatea sanitară pe care o conduce.

Dinu şi-a exprimat, astfel, speranţa că împreună cu echipa PSD din CJ Giurgiu, lucrurile vor intra pe un făgaş normal.

„Sunt mândră să fac parte dintr-o echipă care ştiu sigur că va face multe lucruri bune nu doar pentru Spitalul Judeţean. Sunt sigură că, în sfârşit, judeţul nostru va ocupa locul pe care-l merită, la capitolul dezvoltare”, a spus ea.

Managerul SJU Giurgiu a amintit că unitatea are mai multe proiecte, însă, pentru că nu are surse proprii de finanţare, ci se bazează pe fonduri de la Consiliul Judeţean şi de la Ministerul Sănătăţii, speranţele sunt tot în proiectele europene.

„Cu sprijinul Consiliului Judeţean vom putea să accesăm fonduri pentru câteva proiecte deosebit de importante. Aşa cum ştiţi, avem deja depus, pe Programul România-Bulgaria, un proiect în colaborare cu Centrul Oncologic din Ruse. Banii vor fi folosiţi la reparaţii capitale şi dotarea ambulatorului oncologic. Deocamdată, nu am primit niciun semnal în acest sens şi, dacă nu va fi declarat eligibil pe acest program, îl vom muta pe POR.

De asemenea, în colaborare cu Consiliul Judeţean Giurgiu, pe axa 8, POR, vom încerca să depunem un proiect privind ambulatoriul integrat la Spitalului de Urgenţă Giurgiu. Proiectul are nişte lacune pe care sper să le rezolvăm acum, cu sprijinul noii echipe de la CJ Giurgiu”, a zis Dinu.

Directorul Spitalului Judeţean Giurgiu a mai anunţat că, pe axa 3, tot pe POR, chiar dacă linia de finanţare nu a fost încă deschisă, intenţionează să depună un proiect pentru anveloparea tuturor clădirilor SJU Giurgiu.

În acest moment, doar imobilul ce găzduieşte secţia de neurologie este anvelopat. În rest, aşa cum este ştiut, cheltuielile cu energia termică sunt foarte mari şi iarna sunt probleme cu infiltraţiile. O asemenea investiţie ar rezolva aceste situaţii. Un alt proiect, a mai anunţat Dinu, vizează sesiuni de training pentru personal, pe supraspecializările cadrelor medicale.

„Calitatea actului medical este dată de dotări şi de supraspecializări. Suntem preocupaţi să facem progrese la ambele capitole. De asemenea, doresc să îi rog pe cetăţeni să îmi sesizeze oficial orice problemă întâmpinată cu atitudinea vreunui cadru medical din spital. Vă garantez că voi fi neiertătoare!”, a mai declarat Elena Dinu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.