Consilier judeţean ales şi propunerea PSD Giurgiu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a vorbit, joi, 16 iunie, în conferinţă de presă, despre priorităţile, despre proiectele echipei pe care o va conduce din, cel mai probabil, 24 iunie.

„Prioritatea noului Consiliu Judeţean, aşa cum am spus mereu, trebuie să fie şi va fi, în primul rând, Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. O să sprijinim cât putem conducerea unităţii sanitare pentru accesarea unor proiecte ambiţioase. La fel de importantă este şi infrastructura rutieră a judeţului. Avem drumuri modernizate în interiorul localităţilor, dar între localităţi, între comune, este dezastru, drumurile judeţene sunt deplorabile”, a spus Mina.

De asemenea, a mai declarat el, cei din Consiliul Judeţean vor avea în atenţie şi toate instituţiile de cultură din subordine. Totodată, învăţământul rămâne şi acesta o prioritate.

„Venim cu o viziune nouă în ceea ce priveşte Consiliul Judeţean. Ne dorim, aşa cum a declarat şi preşedintele Bădălău, depolitizarea totală a instituţiei. Cine lucrează în Consiliul Judeţean trebuie să lucreze doar pentru cetăţeni şi judeţ. Dacă vor să facă politică, să o facă la partide! Vreau să dau asigurări tuturor că voi lucra cu absolut oricine doreşte să muncească, cu cine vine cu proiecte pentru dezvoltare. Nu există nicio „ţintă”, cum am văzut că au lansat unii nişte zvonuri. Ce-i drept, vom face un audit inclusiv la direcţiile CJ”, a mai anunţat Marian Mina.

El a spus că, în mod firesc, echipa sa doreşte să ştie de unde porneşte, iar rezultatele auditului, a precizat Mina, vor fi prezentate presei, cu bune şi cu rele.

„Suntem o echipă tânără, cu multă putere de muncă, dar ne bazăm, totodată, pe experienţa domnului Cristian Marciu. Vrem să învăţăm de la dânsul, dar, de asemenea, îl dorim în Consiliul Judeţean şi pe colegul şi prietenul meu Răzvan Cuc. Este un tânăr care a condus cu succes Zona Liberă Giurgiu, dar care a făcut şi treabă remarcabilă ca secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Şi, dacă îmi doresc ca domnul Marciu să se ocupe în continuare de tot ce înseamnă OG 28, proiecte pentru primari, Răzvan Cuc îmi doresc să se ocupe de tot ce înseamnă fonduri europene.

Repet faptul că nu voi accepta ca în cadrul Consiliului Judeţean să se facă politică, ne dorim o altfel de conducere, să prioritizăm lucrurile”, a subliniat el.

Marian Mina a reiterat ideea potrivit căreia preşedintele CJ nu va mai avea „toată puterea”, ci se va lucra în echipă, deci toate hotărârile vor fi luate în comun.

„De aceea, echipa pe care o reprezint eu a şi obţinut rezultatele la ultimele alegeri, pentru că am fost uniţi. Cine încearcă să conducă singur, va eşua până la urmă”, a spus Marian Mina.

Şedinţa de constituire a noului Consiliu Judeţean Giurgiu va avea loc, cel mai probabil, vinerea viitoare, pe 24 iunie, la ora 11.00

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.