Primarul Nicolae Barbu a susţinut miercuri, 8 iunie, prima sa conferinţă de presă, în postura de edil- şef reales de către giurgiuveni pentru un al doilea mandat. A făcut destul de puţine referiri la ceea ce s-a întâmplat în precampanie sau în campania electorală, dar a subliniat că s-a dovedit faptul că giurgiuvenii au taxat modul agresiv al unora de a încerca să-şi impună candidaţii.

„PNL a suferit această înfrângere din cauza campaniei murdare, a agresivităţii şi în presă şi în Consiliul Local şi în cel Judeţean(…). Oamenii i-au mai taxat şi pentru ce au făcut în ultimele trei luni la municipiu. Adică, s-au pus contra, ca surda pe mormânt, mai multor proiecte. N-au mai vrut parcări, locuri de joacă, terenuri de sport. Oamenii au înţeles de ce au făcut asta şi i-au taxat, de aceea au pierdut masiv. Degeaba în timpul mandatului au luat şi decizii bune, ultima impresie a contat”, a declarat primarul municipiului.

Totodată, Barbu l-a criticat dur pe Toma Petcu, liderul ALDE, despre care a spus că, după ce a trecut pe la mai multe partide, filialele judeţene ale acestora „au murit”, în timp ce el „prosperă”.

A dat ca exemplu PDL, PNL şi ALDE care a scos doar trei consilieri locali.

„Unii pur şi simplu nu ştiu să piardă(…). Gata, s-au numărat voturile, s-au stabilit ierarhii, s-a făcut redistribuirea voturilor, PSD a mai obţinut un consilier pentru trei voturi în plus, deci fiecare vot a contat. ALDE a făcut contestaţie, deşi nu le-ar fi revenit lor consilierul ci acelora de la PNL. Cer acum renumărarea tuturor voturilor…”, a spus Barbu.

El a criticat faptul că cei de la ALDE cer renumărarea în condiţiile în care toţi reprezentanţii lor din comisii, din secţiile de votare, au semnat procesele verbale, la finalul votului.

„La Giurgiu nu vom face alianţă cu nimeni. PSD va avea doi viceprimari, avem 11 consilieri, dar şi dacă nu era aşa, tot nu făceam alianţe. Ştiu ce înseamnă asta, ce presiuni, discuţii înainte, negocieri, şedinţe şi în plen se suceau. Nu fac nicio alianţă, mă bazez pe faptul că vor respecta jurământul pe care îl depun la validare!”, a subliniat Nicolae Barbu.

Întrebat cine sunt propunerile PSD pentru viceprimari, edilul-şef a spus că sunt încă discuţii pe acest subiect, dar şi că prima şedinţă, în care va fi validat şi mandatul primarului, dar vor fi validate şi cele ale noilor consilieri municipali, va avea loc, cel mai probabil, pe 29 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.