Domn’e, nu zice careva că n-ai dreptul să visezi la două-trei, chiar patru poftim!, oţelării una lângă alta într-un oraş ca Giurgiu, ori la mega-sere în care să-ţi bage la greu ore suplimentare de exemplu cei care nu şi-au făcut norma pe te miri unde altundeva.

Nici măcar nu zice careva că n-ai voie să-ţi imaginezi vreo 12 noi poduri peste Dunăre, care, desigur, să-ţi iasă la numărătoare folosind o singură mână.

Pe bune! Nu zice cineva nici măcar că nu poţi visa la oraşe cu susu-n jos, ca-n Interstellar. Da, da, chiar aşa, cam cum Tache de la Adunaţii Copăceni se visa plimbându-se pe gratis cu avionul de la Primărie la aeroportul din comună şi retur.

Dar, totuşi, ca să nu te faci, mai cu seamă în campanie, de băcănie, n-ai putea să le ţii pentru postit-uri? D-alea colorate şi numa’ bune de pus pe propriul frigider, cum se recomandă-ntr-o terapie motivaţională adecvată?

Fără mişto, că altfel s-ar putea să te trezeşti(!), după ce unii pe care-i prezinţi drept investitori străini şi serioşi să-i transforme pe „giurgiuvenii tăi” în nişte bieţi sclavi. Moderni, dar sclavi. ‘Ete-aşa, cum ar fi unii care s-au întors de curând acasă, cu o falcă-n cer şi una-n pământ, şi-au zis presei ce păţiră dacă te ascultară.

Aşadar, colegii de la Giurgiu Acum au aflat că, în urma unei vizite a unor nemţi veniţi la invitaţia dumitale, mai mulţi orăşeni s-ar fi năpustit să stea aplecaţi la alţii în ţară. Deci asupra culturilor de sparanghel, căpşuni şi afine. Afaceriştii, pentru care dumitale ai băgat mâna-n foc şi pe ei în cabinetul parlamentar, cică i-ar fi tras „un pic” în ţeapă pe concetăţenii cărora le ceri votul acum. Cum s-ar spune, în loc de 1.200 de euro lunar cât au grăit afaceriştii dumitale, în februarie, că vor oferi, le-ar fi dat mult, mult mai puţin. De asemenea, în loc de cazare în condiţii decente, cică i-ar fi plasat în nişte barăci unde nici deţinuţii n-ar rezista mai mult de câteva ore. În plus, pentru că românu’ duce mult, cică singurele chestii dublate ar fi fost orele de lucru…

Aaaa, păi d-ăştia ne aduci dumitale?! Urât, coane, urât!

Este evident că, dacă treaba se confirmă, ţepuiţii, familiile lor şi familiile prietenilor lor etc. n-or să mai pună botul la marota dumitale cu investitorii. Ca atare, ce ne facem, domnule catindat PNL la funcţia de primar de Giurgiu, şi cu ceilalţi care s-au uitat un pic către degetul matale ăl mai expresiv indicând nişte alţi afacerişti serioşi?

Pentru că, înţelegem, nu mai devreme de duminică, 22 mai, aţi adus alţii. Sud-coreeni, de data asta, susţinuţi de americani, ca să toarne, probabil în ciuda austriecilor de la Voestalpine, o oţelărie nouă. Dar una la care să lucreze toţi specialiştii cei fără număr din Giurgiu, bănuim… Bine, hai, fie, te credem de data asta, că doar e vorba de Coreea de Sud şi suntem siguri că ăia „n-au” plantaţii p-acolo. Dar dacă, totuşi, nu le găsiţi, ne putem băga ciobani la oi. E?

Căpşunica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here