Ceea ce tot mai mulţi români pricep, dar unii dintre politicieni e clar că nu, este că, dacă nu se renunţă la ambiţiile politice, nu vom reuşi să ducem o comunitate acolo unde-i este locul!

Teoria ar trebui aplicată, desigur, nu doar la nivel central, ci şi judeţean, municipal, la nivel de comună sau de sat. Însă, la Giurgiu, situaţia pare fără ieşire. Asta, doar dacă giurgiuvenii nu se trezesc până la alegerile din iunie! Până atunci, ce a fost făcut rămâne făcut, la fel şi ce nu…

O ultimă şedinţă ordinară din acest mandat a Consiliului Judeţean, în loc să pună unele dintre lucruri acolo unde ar fi trebuit de la început, strict administrativ, s-a lăsat cu dezbateri pur electorale – de unele părţi. S-a lăsat cu mult „ba p-a mă-tii” ori cu „eu sunt încă preşedinte”, „eu conduc şedinţa”, „doar eu îţi dau voie să vorbeşti”, cu „ia zi tu, Gavrilă!”, „voi, PSD-ul!”, „Barbu e de vină”.

Şi cu asta ce-am făcut? Atât: noi, giurgiuvenii, am pierdut 12 milioane de euro iar ei au pierdut aplauzele pentru partidul pe care-l reprezintă.

Marciu cere majorarea cotei de finanţare, Mustăţea zice că banii nu există

Preşedintele Vasile Mustăţea(ALDE) pe-o parte, liberalii prin vicele Dumitru Gavrilă pe alta l-au „încăierat” pe social-democratul Cristian Marciu, dar şi pe preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sănătate asigurată prin apă curată”.

Şi Marciu şi Genu Nan au propus Consiliului o modalitate nouă de calcul privind (deocamdată ipotetice) valorile investiţiilor în reţele de apă-canal, incluse într-un Masteplan aferent.

Marciu a precizat că ar putea fi retrase de pe lista de lucrări, întocmită de Consiliul Judeţean în Masterplanul amintit, mai multe investiţii prinse în finanţare la Ministerul Dezvoltării. Ca atare, ar exista o economie de circa 12 milioane de euro, bani ce ar putea fi redistribuiţi acolo unde nu există finanţări de la bugetul de stat._DSC0131

Vicepreşedintele social-democrat a amintit despre toate „diligenţele” în acest sens ce există între ADI-ul condus din februarie de Genu Nan(foto jos) şi operatorul Apa-Service, dar şi între ADI şi Consiliul Judeţean.

DSC_0111

Toate explicaţiile celor doi, ce-i drept destul de tehnice pe alocuri, dar nu imposibil de priceput, s-au lovit ca de un zid de explicaţia lui Vasile Mustăţea. „Inclusiv domnul Marciu a pus pierderile între ghilimele. Ca să pierzi ceva, trebuie să ai. Noi nu avem suma aprobată”, a declarat Mustăţea.DSC_0113

Cum s-ar zice, cam aşa s-a întâmplat întreg mandatul ăsta?

Dumitru Gavrilă s-a băgat şi el în seamă, amintind că ADI-ul pe care-l conduce Nan a fost înfiinţat acum 8 ani. La fel de adevărat este şi că a fost condus ani buni, până în februarie 2016, tot de către cel care l-a înfiinţat, adică de Dumitru Beianu. Ca atare, întrebarea este justificată: de ce se vorbeşte despre investiţii de genul acesta abia acum, după 8 ani? Şi nici măcar în ceasul al 12-lea nu vă puneţi de acord?

Mustăţea a vrut să arunce pisica tot în curtea PSD-ului, deci tot politic discursul, că cică ei i-ar fi convins pe primari să ia bani de la Guvern pentru proiecte şi că ar fi fost încurajaţi să iasă din ADI-ul Consiliului Judeţean. E, asta vă pot confirma edilii: dacă aşteptau după ambiţiile voastre(mai ales după cele aprinse între Mustăţea şi Beianu) chiar că nu mai făcea nimeni nimic în judeţul acesta!

Prin votul majorităţii consilierilor, propunerea lui Marciu a picat, deci odată cu cele 12 milioane de euro. Dacă-s „fictive”, atunci par fix ca „Masterplanul” lui Mustăţea.

C. Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.