Un bărbat, în vârstă de circa 40 de ani, din Uzunu, a dat iar bătăi de cap forţelor de ordine, după ce a ameninţat că vrea să se sinucidă- aruncându-se de pe Casa Tineretului din municipiul Giurgiu.

S-a întâmplat luni, 9 mai, în jurul orei 11.00, când mai mulţi curioşi, dar mai ales oameni ai legii s-au adunat în zona clădirii neterminate pentru a-l convinge pe giurgiuvean să coboare în siguranţă.

După câteva zeci de minute de negocieri, bărbatul a acceptat să părăsească imobilul de la al cărui etaj superior ameninţa că vrea să se arunce. Cel care l-a convins să coboare este un poliţist local, şeful Biroului de Intervenţii al Poliţiei Locale, Mircea Văduva(foto jos).vaduva

Tot Văduva, în ianuarie anul acesta, l-a convins pe bărbatul din Uzunu să coboare de pe o altă clădire pe care se urcase, în Istru, însă. Şi tot Văduva a negociat şi cu scandalagiul nemulţumit că a fost evacuat din acelaşi cartier. Asta se întâmpla în august 2014, când giurgiuveanul cu pricina ameninţa că se aruncă în gol, alături de doi dintre copiii concubinei sale.

„A fost mai greu de discutat cu acesta care a ameninţat azi că se aruncă de pe Casa Tineretului. Era… treaz, ştia exact ce vrea. Am văzut că ceilalţi care au încercat să stea de vorbă cu el nu au reuşit să-l convingă să coboare şi am urcat eu la el. Cu vorbă bună! Aşa l-am convins să vină jos. Nu am reuşit să ajung chiar până la etajul la care era el. Mi-a zis să nu urc până la el. La celălalt, în 2014, când nu era atent, am reuşit să urc până pe acoperiş şi să-l imobilizez”, ne-a declarat, în exclusivitate, Mircea Văduva.

Poliţistul local, în vârstă de 50 de ani, ne-a spus că are 20 de ani de lucru cu oamenii. A demonstrat, aşadar, de trei ori până acum că ştie ce face, că ştie cum să-i convingă pe cei care au ameninţat cu suicidul să se întoarcă în siguranţă la familiile lor.

 „Am experienţă în munca de stradă, dacă vreţi. Am fost 10 ani la gardieni, 5 la Poliţia Comunitară şi încă 5 ani de când s-a transformat în Locală. L-am ascultat pe bărbatul din Uzunu, poate şi asta l-a calmat, că am ascultat tot ce avea de spus, nemulţumirea lui”, ne-a mai spus Văduva.

Bărbatul din Uzunu a făcut gestul de azi din cauza unor probleme pe care le are cu permisul suspendat. Deşi din vina lui reţinut, el spune că s-ar întârzia soluţionarea acestuia iar de permisul respectiv ar depinde banii pe care-i câştigă pentru a-şi întreţine familia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.