Fondator al Partidului Democrat, fost mare boss în cadrul PDL, fost(?) mare apropiat al lui Traian Băsescu, fost ministru al dezvoltării regionale, apoi de Interne în Guvernele Boc, acum cică mult-prea „liberalul” copreşedinte al PNL, Vasile Blaga, a venit miercuri, 4 mai, la Giurgiu, ca să ia parte la momentul de lansare a candidaţilor organizaţiei giurgiuvene la funcţii publice.

Înainte, însă, a participat la o conferinţă de presă.

Blaga a menţionat, cu această ocazie, că PNL se apropie de finalul unor atare lansări: „Azi, am venit la Giurgiu şi, mai pe seară, mergem la Ialomiţa”, a zis el. De ce nu Giurgiu printre primele? Ei, aş. Din obişnuiţă, probabil, dar mai ales pe „merit”.

Apoi, marele boss central a declarat că a venit „cu bucurie” într-o organizaţie „reconstruită”. Alo, domnul Blaga, politică, politică, dar ne alegem şi noi vorbele mai cu, nu ştiu, bun simţ, respect, aşteptări (justificate) faţă de oameni, chiar dacă mergem în… inima provinciei? De când „reconstrucţie” în sensul ăla bun înseamnă să îţi plece aproape toţi vechii membri, inclusiv tinerii să se revolte public, să fie băgaţi pe liste la alegeri, atât la Consiliul Municipal, cât şi la cel Judeţean, unii despre care nici măcar membrii PNL Giurgiu n-au auzit vreodată(ca să nu mai zicem văzuţi la muncă, potrivit lor) şi aşa mai departe?

În fine, politică, politică, am înţeles, dar pe următoarea n-o înghiţim neam: „În Giurgiu”, spune Blaga, „am arătat că se poate! Şi eu cred că se poate mult mai mult faţă de rezultatul de la prezidenţiale. Sigur, eram atunci într-o situaţie delicată. Acum, avem şi candidaţi şi mai avem şi ce spune oamenilor pentru că acolo unde au fost administraţii liberale în fruntea judeţelor şi oraşelor, lucrurile se văd!”.

(trecem peste faptul că respectivii candidaţi sunt foşti membri ai PSD…)

Alo, nenea Blaga, despre ce vorbiţi? Colegii, cei PDL-işti măcar(Gigi Ştefan, Marin Anton), nu v-au instruit? Păi, la Giurgiu, în municipiu, timp de 16 ani, PATRU MANDATE adicătelea, a fost administraţie LIBERALĂ. Exact! Lucian Iliescu a fost primar. Cel care-l susţine acum pe Florian Nicolae la aceeaşi funcţie. Ce s-a văzut fantastic, pentru că nu pricepem? Şi dacă era aşa de minunat, de ce giurgiuvenii au dat cu Iliescu… de nu s-a văzut, în 2012?

Apoi, alo, nenea Blaga, dumneavoastră ştiţi că la Consiliul Judeţean Giurgiu, de 8 ani, repet, de OPT ANI ÎNCOACE, conducerea este LIBERALĂ? (A, că vă lepădaţi acum de Mustăţea la fel cum încearcă Iohannis să se lapede de Cioloş, pen’că n-a ieşit tocmai cum voiaţi, e altă mâncare de peşte prăjit…). Şi, deci, ce se vede, domnule Blaga? Rupe judeţul ăsta tot? Unde sunt, domnule, lucrurile care se văd? De fapt, la ce fel de lucruri faceţi referire?

Şi Vasile Blaga chiar a dat, în aceeaşi conferinţă de presă, câteva exemple… Dar din alte oraşe. Din ditamai oraşele: Timişoara, Cluj, Oradea, Braşov sau Arad. Pe primele locuri în Forbes la capitolul relaţii excelente administraţie-investitori. Pe bune?

Domnul Blaga, serios, ce-aţi demonstrat, domnule, la Giurgiu că se poate?  Hai că, deocamdată, p-asta o lăsăm retorică!

Cătălina Sfetcu

P.S.: Fotografia reprezintă o captură după o filmare a conferinţei de la Giurgiu. Vasile Blaga se scărpina la nas…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.