Anunţul a fost făcut de edil, miercuri, 4 mai, în conferinţă de presă. El a menţionat că Tribunalul Giurgiu a dat câştig de cauză Primăriei Giurgiu într-un proces intentat de autorităţile locale după extinderea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară(ADI) „Sănătate asigurată prin apă curată”.

DSC_0016Nicolae Barbu spune că instituţia pe care o conduce a intentat proces ADI-ului menţionat după ce, în septembrie 2014, a fost aprobată extinderea Asociaţiei. Aceasta, cu doar patru voturi, deşi ar fi fost nevoie ca toate cele şase unităţi administrativ-teritoriale câte alcătuiau atunci ADI-ul să îşi exprime opinia prin vot.

„Toate hotărârile ADI-ului luate din septembrie 2014 sunt nule! Au făcut ce au vrut atunci, dar iată că vine o vreme când trebuie să răspundă pentru asta. Tot ce s-a întâmplat din perioada menţionată şi până acum: extinderea, bugetul alocat, investiţii plătite, salarii- toate sunt nelegale, spune Tribunalul. Îmi pare rău pentru primarii ademeniţi de Beianu(copreşedinte PNL Giurgiu, n.r.). El nu le-a făcut(hotărârile ADI, n.r.) legal şi corect şi a atras anularea lor în instanţă. Sigur, urmează apelul, va mai dura un an procesul, dar dacă va rămâne aşa, cine va răspunde?”, a spus Barbu.

Primarul a explicat, aşadar, că, pentru aprobarea extinderii ADI-ului pentru apă cu încă 27 de primării, conform statului Asociaţiei, ar fi fost obligatoriu să voteze toţi cei şase membri, nu doar patru, cum s-a întâmplat.

„Nu puteau fi luate decizii decât cu o majoritate completă! Aşa spune statutul. La şedinţa respectivă nu au participat reprezentanţii Primăriei Giurgiu şi cei de la Mihăileşti. De aceea am contestat acel act(…). Totul a devenit nul, acum, din cauza abuzului făcut de către cei din conducerea ADI-ului. Inclusiv angajarea lui Florian Velicu, pe un salariu de 4.000 de lei, este nelegală, la acest moment. Vorbim şi de repercusiuni enorme pentru Primăria Malu care a accesat, în baza extinderii ADI, 5 milioane de euro, bani pe POS-ul de Mediu.

Or să spună unii iar că primarul Barbu s-a pus contra, dar dacă toate acestea s-au făcut ilegal, trebuia să tac şi să ascund o ilegalitate? Ţinem partea hoţului sau a celui care strigă hoţii? Cine e vinovat, cei care au creat prejudiciul sau acela care reclamă ilegalitatea? Le-am atras atenţia încă de atunci primarilor, le-am spus că este ilegal, că este un abuz”, a mai declarat edilul municipiului Giurgiu.

Nicolae Barbu a amintit inclusiv de discuţiile de atunci privind majorarea preţului la apă şi canal.

„Liberalii spuneau că nu e adevărat, că extinderea nu presupune majorarea tarifelor la apă şi canal. Dar pe ordinea de zi a şedinţei AGA din 23 septembrie, la punctul 3, era chiar acordarea unui aviz de principiu privind majorarea acestora. Noi nici nu am avut acces la documente, a trebuit să cerem Prefecturii să se sesizeze”, a mai declarat Barbu.

Decizia Tribunalului Giurgiu poate fi atacată cu recurs.

Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.