Anunţul a fost făcut, duminică, 17 aprilie, în conferinţă de presă extraordinară, de către vicepreşedintele social-democrat Cristian Marciu.

Alături de preşedintele organizaţiei municipale a PSD Giurgiu, Nicolae Barbu, coordonator al organizaţiilor de femei, Elena Dinu, dar şi de vicepreşedintele PSD Giurgiu, primarul din Ghimpaţi Constantin Cărăpănceanu.

Marciu a precizat că, deoarece este weekend şi la Judecătorie nu se lucrează, acolo au ajuns doar 30 de dosare din cele 50.

„Luni, vor fi depuse şi celelalte dosare la Judecătorie. Mai sunt de depus la Biroul Electoral de Circumscripţie patru dosare, ale candidaţilor din Mihăileşti, Clejani, Malu şi Vărăşti. Dacă în cazul ultimelor două comune, unde avem alţi candidaţi decât primarii în funcţie şi am avut câteva corecturi de făcut, despre primele două putem spune că mai este timp destul până pe 26 aprilie”, a specificat Marciu.

Totodată, el a amintit faptul că sunt în lucru şi dosarele pentru consilierii locali şi judeţeni. În ceea ce priveşte CL-urile, au fost deja depuse 16 dosare la BEJ.

„Am grăbit puţin ritmul, ce-i drept, pentru că se fac presiuni asupra candidaţilor la funcţia de primar. Sunt presiuni enorme din partea unora dintre contracandidaţi care merg până la a le spune primarilor că, din toamnă, o să fie guvernul lor şi vor, astfel, să-i ademenească la ei. Vorbesc, desigur, despre PNL!”, a specificat Marciu.

La rândul său, Constantin Cărăpănceanu a răspuns scurt la întrebarea referitoare la alegerea altui partid a edilului din Mihăileşti, informaţie apărută pe un site local: „Şi pe domnul Dobre, dar şi pe primarul din Clejani i-aţi văzut pe panoul din faţa sediului, în poza cu echipa PSD pentru perioada 2016-2020, da? Ei bine, aveţi răspunsul!”.psd complet

Totodată, Cărăpănceanu a spus şi că echipa PSD Giurgiu este una unită şi că va rămâne aşa, indiferent de presiunile care s-ar face din partea liderilor PNL asupra edililor din judeţ. „Suntem organizaţi, nu avem nevoie de intimidări, suntem cu un pas înaintea celorlalţi, suntem uniţi pentru că avem cu cine face treabă! PNL-ul are o singură aşa-zisă armă: denigrarea, dar tot degeaba!”, a subliniat Cărăpănceanu.

Pe de altă parte, întrebat despre anunţul PSD cu privire la o eventuală susţinere a Laviniei Crişu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Cărăpănceanu a declarat: „Doamna Crişu a fost un bun prefect, este un jurist bun, este foarte apreciată, iar propunerea a venit din partea primarilor. Nu s-a luat, însă, vreo decizie în acest sens”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.