Cu gândul la „tinerii frumoşi şi liberi(…)” din PNL Giurgiu- unii proaspăt aduşi înapoi(Lucian Iliescu, dar mai ales Marin Anton) iar alţii care tot vorbesc de schimbare şi de o „politică altfel” pe care noi nu le vedem-, mi-am amintit un banc spus de un prieten.

Mi l-a zis, în fugă, imediat după conferinţa de presă în care Dumitru Beianu a „aflat de la un jurnalist” că există, de fapt, un al 5-lea partid la care a activat şi, ca atare, un al treilea din partea căruia a candidat la o funcţie publică( chestie cică interzisă de Decalogul PNL, dacă vrei să ajungi într-o funcţie publică).

Bancul, pe care-l voi cosmetiza, evident, dar şi completa prin locurile esenţiale, era cam aşa:

-Cum, mă, e tot fecioară?

-Păi, da, mă, că prima oară n-a simţit, nu se pune. A doua oară… era beată, nu se pune. A treia oară n-a… fost pe deplin, nu se pune. A patra oară dormea, deci nu se pune şi a cincea oară nu se pune(din oficiu, n.r.)

 A şasea oară a fost cu primul, aşa că e ca nouă!

E, fix aşa şi cu Decalogul PNL în care, sîc!, intră pe deplin cu picioarele-i antrenate, de globetrotter politic ce evident că e, Marin Anton( l-a luat pe Beianu care bătea recordul pe judeţ(?!)).

Fix aşa, ziceam, liberalii, ăi mai „decalogoşi” dintre toţi politicienii, au zis că, de ce nu, să flexibilizeze treaba la maximum!anton 1

Poţi trece prin câte vrei, tot fecioară eşti dacă te întorci la primul…

Anton a plecat de la PNL, a trecut prin PDL(şef la PDL Giurgiu), a candidat la Parlamentare din partea PNL, s-a mutat la Partidul Mişcarea Populară (şef şi acolo), a zburat în UNPR şi, iată, a fost adus înapoi în PNL. Toate, în doar 4 ani! Spre deosebire de Beianu, la care au trecut mai mulţi ani, dar care a trecut, la rându-i, prin: Mişcarea Ecologistă, APR, PUR, PNL, independent, PSD şi iar PNL.

Bravo, băieţi! Cum ştiţi voi să flexibilizaţi la maximum Decalogu’… Ah, pentru binele cetăţenilor, ziceţi? Păi, tot d-aia, bănuiesc că s-ar putea face la fel şi cu alte porunci. Cum s-ar zice, esenţialele: 1. Poţi să fii şi cercetat de ANI pentru incompatibilitate, devine nulă porunca, dacă revii la origini?

  1. Poţi să fii cercetat pentru câte conflicte de interese vrei, doar să fii înapoi la origini?
  2. Poţi să ai câte datorii la stat vrei, dar să fii, exact, candidat… din partea originilor?

Doamna Alina Gorghiu, cum e, madame, cu sinceritatea, cu bunele intenţii, cu netraseiştii, cu strada, cu oamenii noi, curaţi şi liberi? Trist, doamnă, trist, să nu înceapă românii să vă trimită, pe bune, la origini !

Inflexibila

 

Acest material este, pe alocuri, un pamflet ce trebuie tratat ca atare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.