Strigă cu atâta jale şi dor, ca şi cum ar fi Albele ca Zăpada ale politicii giurgiuvene, că EI şi numa’ EI, PNL-iştii giurgiuveni, sunt singurii care pot aduce „schimbarea”, „binele”, „transparenţa”, „tinerii frumoşi, liberi şi profesionişti”, „dezvoltarea”, „o administraţie corectă şi o altfel de politică”. Tot ei ne cer nouă, tuturor giurgiuvenilor, să le dăm o şansă! Cum s-ar zice, de fapt  a 5-a la Primărie, după 4 mandate ale liberalului Iliescu, şi a doua consecutiv la Judeţ, după liberalii Beianu şi Mustăţea.

Asta ca să ne arate că „muşchiul” lor este crescut natural, deci cu rezultat bun la testul legii. Câteodată, mai ales după ultimele plecări în masă, ţi-era şi milă să-i mai tragi de perciuni. Mai puţin de ieri încoace, când au scos de la naftalină( în cazul lui Iliescu naftalina este UNPR, al lui Anton- PDL, Mişcarea Populară, UNPR) două personaje politice pe care tot ei le-au îngropat. Două personaje considerate controversate, dar mai ales cu oarece probleme- în cercetare- în privinţa testului legii.

ANI: Marin Anton, incompatibil

Dacă aţi uitat, vă amintim noi. În august 2014, presa naţională şi cea locală vuiau: Marin Anton, pe atunci deputat PMP(transferat de la PNL, fost preşedinte al PDL Giurgiu), era declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate.

Potrivit unui articol publicat de Agerpres în 14 august, pe care îl puteţi citi AICI, Marin Anton era de acord cu decizia ANI, dar nici în ruptul capului n-avea de gând să demisioneze din Parlament. Evident.

Potrivit Agerpres, Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul deputatului Anton Marin, întrucât, în perioada 20 decembrie 2012 — 23 iulie 2013, a deținut, simultan, funcția de deputat și calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul „Anton D. Marin întreprindere individuală”.

Conform aceluiaşi document, Anton Marin nu a respectat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit cărora „calitatea de deputat este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoana fizică”.

Surse juridice ne-au declarat că Marin Anton ar fi pierdut bătăliile până la procesul aflat acum la ultima instanţă de judecată. Oricum, dacă va pierde întreg războiul, timp de 3 ani nu va mai avea voie să ocupe vreo funcţie publică!! 

Despre ce vorbim, aşadar? Unde-s, fraţilor: „schimbarea”, „binele”, „transparenţa”, „tinerii frumoşi, liberi şi profesionişti”, „dezvoltarea”, „o administraţie corectă şi o altfel de politică”?

Lucian Iliescu şi Marin Anton, urmăriţi penal în acelaşi dosar. Cei doi nu au voie nici măcar să-şi vorbească- pentru a nu influenţa cercetările…

Un an mai târziu, în iunie 2015, Giurgiu ajungea în atenţia întregii ţări din cauza parlamentarilor Lucian Iliescu(senator PNL) şi Marin Anton(PMP, pe atunci- ulterior, amândoi au trecut la UNPR).
Direcţia Naţională Anticorupţie transmitea: Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de senatorul Lucian Iliescu, primar al municipiului Giurgiu la data faptelor, și deputatul Marin Anton într-un dosar privind fapte de corupție.

Potrivit unui comunicat DNA preluat de Agerpres, articol pe care îl puteţi citi AICI, Lucian Iliescu este acuzat de: abuz în serviciu, în formă continuată (două acte materiale), conflict de interese, în formă continuată (două acte materiale), și instigare la folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, iar Marin Anton, președinte al organizației județene a unei formațiuni politice la data faptei, de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În acest context, cei doi copreşedinţi ai PNL Giurgiu, Dumitru Beianu şi Gheorghe Ştefan, declară, în cadrul unei conferinţe de presă, printre altele, că: Lucian Iliescu şi Marin Anton le-au lipsit, că au ţinut legătura cu ei în toţi aceşti ani. Ştefan a spus despre Iliescu faptul că este un „simbol al liberalismului” în Giurgiu iar despre Anton că este un „liberal” în tot ce face.

Şi Beianu şi Ştefan au spus, de asemenea, că sunt convinşi că, prin venirea celor doi înapoi în PNL, partidul va câştiga tot la alegerile din vară… Cum ar veni: Florian Nicolae va fi, deci, sfătuit cum să facă administraţie chiar de Iliescu- cel pe care l-a dat jos împreună cu Barbu şi Beianu, iar Beianu va fi sfătuit fix de Marin Anton cum să facă administraţie…

Dar voi ce ziceţi, stimaţi giurgiuveni?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.