Veşti bune pentru giurgiuvenii care vor fi de acord cu introducerea blocului în care locuiesc în programul municipalităţii de anvelopare a imobilului, deci de realizare a unor lucrări de infrastructură privind asigurarea unei izolări termice eficiente.

După ce acest tip de lucrări efectuate la mai multe blocuri din Cartierul Policlinică sunt aproape gata, şi reprezentanţii Primăriei Giurgiu anunţă că sunt pregătiţi să depună documentaţii pentru alte clădiri.

Investiţiile vor fi realizate cu fonduri europene, pe Programul Operaţional Regional 2014-2020, pe Axa 3.

În conferinţa de presă de miercuri, 31 martie, primarul Nicolae Barbu a anunţat că pot fi depuse documentaţii pentru noi 25 de blocuri ce pot fi anvelopate.

„A fost mai greu prima dată să-i convingem pe giurgiuveni că este un lucru bun, dar acum, vâzând că se poate, că lucrările sunt bune, că există precedent, este mai uşor. Am stat de vorbă cu cetăţenii din zona Şcolii 8, de la Oinac, Tineretului şi urmează să merg pe Negru Vodă, Decebal. Dacă oamenii sunt de acord, putem demara cât mai repede procedura pentru realizarea proiectării”, a spus Barbu.

El a menţionat că în şedinţa ordinară de săptămâna viitoare, vor fi supuse aprobării sumele necesare realizării proiectării pentru 25 de blocuri.

Barbu a mai anunţat că a apărut o noutate legislativă, potrivit căreia beneficiarii acestui program vor putea plăti un minim de 3,5%- costuri ale lucrărilor de investiţii.

„Vorbim despre persoanele cu handicap sau familiile care au membri cu handicap, persoanele singure sau familiile al căror venit lunar, în ultimele 3 luni, nu a depăşit un salariu mediu net pe fiecare persoană în parte. Asta înseamnă vreo 1.800 de lei, aşadar cred că circa 80% dintre giurgiuveni se pot încadra. De asemenea, în categoria celor care pot plăti mai puţin, intră şi veteranii de război sau văduvele de război, dar şi pensionarii cu un venit sub salariul mediu net”, a spus Barbu.

Valoarea sumelor ce vor returnate de către giurgiuvenii persoane fizice, pornind de la minimul de 3,5%, va fi stabilită, ulterior, tot prin hotărâri ale Consiliului Municipal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.