Acest eveniment, ce se desfăşoară de mai mulţi ani în mari oraşe din România, va avea loc şi în urbea noastră, chiar în Săptămâna Patimilor. Anunţul a fost făcut, miercuri, 30 martie, în conferinţă de presă, de către primarul municipiului, Nicolae Barbu.

„Cei 80 de actori din trupa care desfăşoară această activitate vor reconstitui Drumul Crucii, cu cele 13 opriri, făcut de Iisus Hristos pe Muntele Golgota. Am văzut, anul trecut, ceremonialul de la Bistriţa şi am rămas impresionat. A fost găsit un loc liber în calendarul trupei şi au decis să vină şi la Giurgiu”, a spus Barbu.DSC_0082

Evenimentul va avea loc luni, 25 aprilie, de la ora 17.00. „Traseul este de un kilometru, va începe de la intersecţia cu Daciei, pe Şoseaua Bucureşti, şi se va încheia în faţa Teatrului. Acest ceremonial a fost inclus în programul Primăverii Culturale Giurgiuvene, desfăşurat de Centrul Cultural Ion Vinea. Menţionez că cei 80 de actori sunt voluntari, noi le asigurăm doar transportul, cazarea şi mesele”, a subliniat primarul de Giurgiu.

Despre cum s-au desfăşurat ceremonialele în alte oraşe ale României, vă puteţi informa AICI.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.