Preşedintele PSD Giurgiu a abordat, joi, 24 martie, în conferinţă de presă, subiectul proiectelor europene implementate de Consiliul Judeţean Giurgiu şi aflate în „prelungiri”, din cauza nefinalizării la termen a lucrărilor. Este vorba despre investiţii pe drumurile judeţene 603, 411 şi 504, dar şi despre restaurarea Mănăstirii Comana. De asemenea, în pericol este inclusiv depozitul ecologic de deşeuri de la Frăteşti.

Senatorul social-democrat a amintit, mai întâi, faptul că, încă din 2015, împreună cu ai săi colegi de partid au susţinut finanţarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, dar şi a unor instituţii de cultură, precum Teatrul „Tudor Vianu” sau sediul vechi al Bibliotecii Judeţene, acolo unde se impun ample lucrări de reabilitare şi modernizare.

„M-am tot întrebat, mai ales în ceea ce priveşte Spitalul Judeţean, unde sunt banii pe care Vasilică cel Viteaz(Vasile Mustăţea, preşedinte CJ G”iurgiu, n.r.) ar fi trebuit să îi aloce acolo? Între timp, am aflat! Au ajuns să fie daţi pentru finalizarea unor proiecte europene al căror termen de finalizare nu a fost respectat(…). Uniunea Europeană a mai dat o prelungire, pentru finele lui iunie, dar costurile lucrărilor au fost suportate din bugetul CJ. Este vorba despre 500 de miliarde de lei vechi, adică vreo 10 milioane de euro. Acolo sunt banii ce trebuiau daţi la Spital şi nu numai”, a declarat senatorul PSD de Giurgiu.

Niculae Bădălău a spus că, din datele pe care le are, la DJ 603, lucrările sunt realizate în proporţie de 71%, la DJ 504- 79% şi la 411 de 84%. Totodată, la Mănăstirea Comana, investiţiile sunt făcute în proporţie de 86%.

„Beianu a semnat un contract pentru DJ 411, restul sunt semnate de Mustăţea. Cei doi, acum, merg prin judeţ şi le spun tot felul de poveşti oamenilor. Mai bine să răspundă la aceste întrebări: managerii de proiect nu răspund pentru situaţia aceasta? Dar firmele? Există clauze privind sancţiuni ce trebuie plătite de firme dacă nu fac lucrările la timp? În mod normal, orice contract prevede aşa ceva! De ce nu primesc penalităţi, atunci? Beianu şi Mustăţea simt şi ei aşa un pic de apăsare că judeţul a pierdut atâţia bani? Îmi pare rău să o spun, dar un lucru e sigur, Giurgiu nu duce lipsă de incapabili!”, a mai declarat Niculae Bădălău.

La rândul său, preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Giurgiu, primarul municipiului, Nicolae Barbu, a reamintit, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, de cazul depozitului de la Frăteşti şi faptul că, foarte probabil, judeţul va da înapoi UE vreo 30 de milioane de euro. Asta dacă, nu cumva, până la 15 iunie, va apărea vreo minune şi depozitul cu pricina va funcţiona.

„De 8 ani, PNL are Consiliul Judeţean! Din cauza incompetenţei lor, dar mai ales a certurilor interne s-a ajuns aici!”, a opinat Barbu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.