Sancţionarea aspră a acelora care, în diverse moduri, vor aduce atingere simbolurilor reprezentate de însemnele naţionale ar putea fi reintrodusă în Codul Penal. O atare iniţiativă a fost semnată inclusiv de către senatorul de Giurgiu, social-democratul Niculae Bădălău.

DSC_0101„Lunea viitoare, pe ordinea de zi a şedinţei Senatului va fi şi această iniţiativă, scoasă anterior din Codul Penal. Noi ne dorim să fie reintroduse sancţiunile pentru cei care îşi bat joc de însemnele naţionale astfel: între 1 şi 3 ani de închisoare sau 6 luni-2 ani, în funcţie de gravitatea faptei”, a anunţat Bădălău, în cea mai recentă conferinţă de presă.

Aşadar, potrivit proiectului menţionat, fapta săvârşită în public prin care se exprimă dispreţ pentru însemnele României se va pedepsi cu închisoarea de la 1 an la 3 ani.

Fapta săvârşită în public prin care se exprimă dispreţ pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autorităţile se va pedepsi cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.

Proiectul mai prevede că prin dispreţ pentru însemnele României, pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autorităţile se va înţelege lipsa de consideraţie sau de stimă, sentimentul prin care se judecă un lucru ca fiind nedemn de atenţie şi defăimarea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.