Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a venit cu precizări, miercuri, 16 martie, în conferinţă de presă, legat de cele două subiecte intens dezbătute în mediul online.

Astfel, adversarii PSD, deci mai ales susţinătorii PNL, au pus pe seama „campaniei electorale” lucrările de igienizare a Pieţei Centrale, dar şi asigurarea unor facilităţi pentru taximetrişti.

În cazul Pieţei, Barbu a subliniat faptul că, în urma unei decizii a Instanţei, municipalitatea are obligaţia să asigure igienizare în hale. El a prezentat mai multe documente în acest sens şi a menţionat că acţiunea respectivă ar fi trebuit să fie realizată chiar de iarna anului trecut, însă, pentru că temperaturile nu permiteau, lucrările au început în această primăvară.

„În graba lor, în nerăbdarea lor( a liberalilor, n.r.) cu care-şi gândesc acţiunile, fac mari gafe(…). Este o obligaţie a Primăriei să facem igienizarea în Piaţă, este o continuitate a activităţii noastre, nu o acţiune de campanie. Nu cred că giurgiuvenii mai pot fi păcăliţi ca înainte, când chiar fostul primar liberal le turna asfalt pe stradă în ziua alegerilor…”, a spus Barbu.

Legat de taximetrişti, el a reamintit faptul că, încă din 2014, a fost aprobat, în Consiliul Local, un proiect privind scoaterea taxei de parcare pentru aceştia.

Cei care vorbesc ori sunt dezinformaţi de consilieri, ori consilierii chiar nu ştiu… Taxa de parcare a fost eliminată în 2015, printr-un proiect votat de ei încă din 2014. Dacă era valabilă măsura pentru toate maşinile, am decis s-o aplicăm şi pentru taximetrişti”, a subliniat Barbu.

Alte explicaţii sunt de prisos…

C. Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.